Ghid turistic Oshawa

Recomandat pentru: shopping, familii, alte atractii

Despre Oshawa

Oshawa este un oras situat pe malul lacului Ontario, aflat la aproximativ 60 km est de Toronto. Este cel mai mare municipiu din Regiunea Durham. Industria de automobile, in special divizia canadiana a General Motors, a fost intotdeauna in fruntea economiei orasului. Oshawa este si locul nasterii unei cunoscute rase de cai de reproductie, rasa din care s-a nascut faimosul cal de curse, Nord Dancer. Orasul fi si gazda Jocurilor Pan Americane de box, tir si softball, din 2015.

Conform istoricilor, orasul care a devenit Oshawa de acum, a inceput ca punct de comert de blanuri. Acestea erau incarcate pe canoe de catre indieni la portul Oshawa si transportate la posturile comerciale din vest. In jurul anului 1760, francezii au construit un post comercial in apropierea portului, care a fost abandonat dupa cativa ani, si ale carui ruine au oferit adapost pentru primii locuitori a ceea ce astazi este Oshawa. In secolul XVIII, un localnic a inceput un mic export maritim de somon, in Statele Unite. Succesul sau a atras fluxuri migratorii suplimentare in regiune. Intai au venit britanici, apoi irlandezi si canadieni francezi si au inceput industrializarea. S-au deschis ateliere de tabacarie, fabrica de vagoane. Din anul 1907, s-a inceput si construirea de automobile Buick, iar din 1915 si Chevrolet, apoi a urmat fuziunea cu General Motors. In anul 1924, Oshawa primeste statutul de oras.

Orasul are o retea de transport auto si feroviar complexa si bine pusa la punct, ce face legatura intre Oshawa si alte orase mari din Canada. Portul Oshawa este si el o importanta legatura a orasului cu intreaga lume, atat pe plan turistic, cat si in plan economic, prin import-export maritim de marfuri.

Ca turisti, va puteti caza la unul dintre cele cateva hoteluri de doua si trei stele din Oshawa, dar aveti la dispozitie si cateva hanuri si pensiuni, accesibile oricarui buzunar. Masa o puteti servi la unul dintre nenumaratele restaurante, bistro-uri sau fast food-uri din oras, unde gasiti o bucatarie variata, pentru toate gusturile: canadiana, americana, fast food, barbeque, thai, japoneza, italiana, greaca.

Oshawa dispune de o imensa suprafata de parcuri. Trasee intinse pe kilometri intregi, cu suprafete pavate, va ofera un mod activ, prietenos si ecologic de a descoperi parcurile recunoscute international, cultura si comorile naturale.

Cu o mare varietate de facilitati de interior si in aer liber, inclusiv arene, complexuri de agrement, terenuri sportive, plaje, trasee, locuri de joaca si piscine, orasul Oshawa ofera divertisment pentru toate varstele. Pentru cei dintre dumneavoastra, care sunteti iubitori de cultura, spectacole muzicale, teatru, expozitii de arta, vizite la muzee si alte evenimente speciale, Oshawa este locul ideal, pentru ca in oras intotdeauna exista o sarbatoare sau un eveniment.

Oshawa