Cum se ajunge in Ottawa

Beneficiind de o renovare recenta, Aeroportul MacDonald-Cartier este principalul punct de sosire al turistilor in metropola. Zilnic aici decoleaza sau aterizeaza aeronave ce vin din marile orase canadiene, Statele Unite ale Americi, Londra sau Frankfurt. In cadrul aeroportului opereaza companii aeriene de renume precum KLM, Air France sau Awiss International Airlines. Un avantaj covarsitor este faptul ca aceste companii pun la dispozitia pasagerilor autobuze rapide catre Montreal, legaturile aeriene fiind deosebit de avantajoase.

Accesul spre oras este deosebit de facil, turistii putand utilize microbuzele, taxiurile sau inchiria masini, pentru deplasarea spre centrul orasului.

Cu autobuzul, de la aeroport spre centru, puteti utiliza traseul 97, acesta fiind si singurul care face legatura intre aeroport si centrul orasului.

Dinspre Montreal, compania Greyhound pune la dispozitia calatorilor autobuze zilnic intre orele 6-24, lucru valabil si pe ruta de retur.

O alta modalitate de a ajunge in oras o reprezinta trenul, Gara Centrala aflandu-se la numai 10 minute de mers cu masina sau taxiul.

O mentiune speciala o facem pentru accesul pe Canalul Rideau, Kingston fiind locul de plecarea vaporaselor ce fac curse in mod constant spre Ottawa. Avantajul acestei calatorii este ca, pe parcursul deplasarii, va puteti delecta cu peisaje de-a dreptul uluitoare.

Daca va deplasati cu o masina inchiriata, va putem spune ca intre Montreal si Ottawa veti avea nevoie de doua ore, iar din Toronto, veti fi nevoiti sa va deplasati pe durata a patru ore si jumatate.

Ottawa