Informatii utile Ottawa

Date generale


Moneda: Dolar canadian (CAD)
Limba oficiala: Engleza, Franceza
Fus orar: GMT -05:00

Ottawa este recunoscuta pentru


muzee
istorie
ciclism
galerii de arta

Cand este indicat sa vizitati orasul Ottawa

Ottawa poate fi vizitat in orice perioada a anului, beneficiind de o multime de locuri attractive,in special va recomandam un tur al orasului, cu opriri in locurile semnificativ istorice sau culturale. Aceste plimbari va vor oferi prilejul de a admira indeaproape arhitectura si stilul de viata al localnicilor, veti avea ocazia sa aflati lucruri interesante despre personalitatile politice si culturale ale orasului si va puteti lasa fermecati de frumusetea si varietatea parcurilor si locurilor publice.

Temperaturi medii lunare in Ottawa, Canada

Viata culturala a metropolei este una tumultoasa, aici desfasurandu-se festivaluri internationale de muzica, teatru si film.

Evenimentele muzicale de mare anvergura gazduite de oras sunt Festivalul International de Jazz, Festivalul de Muzica de Camera, Bluesfest, Fringe Festival, Festivalul Lalelelor, Ziua Canadei (1 iulie). Ca atractii permanente indiferent de sezon, va putem recomanda concursurile de teatru si film, Festivalul Piratilor (gazduit in lunile iunie-octombrie) si diverse festivaluri de muzica si dans folcloric, gazduite de Centrul National pentru Arta si Cultura.

Ce sa luati in bagaj

Ottawa este un oras cu clima continental temperate, cu veri calde si ierni reci. In functie de anotimpul in care alegeti sa vizitati orasul, va trebui sa puneti in bagaj haine usoare si comode, incaltaminte light, pentru vara, in schimb pentru anotimpul rece, va trebui sa apelati la haine imblanite, incaltaminte adecvata anotimpului rece si manusi.

Modalitati de plata in Ottawa

Moneda utilizata in Ottawa este dolarul canadian, platile putand fi effectuate prin ambele modalitati. O scurta privire asupra pietii ne dezvaluie faptul ca o masa la restaurant va costa intre 14 si 60 de dolari, o bere intre 5,50 si 6 dolari, un kilogram de portocale 1,99, deplasarea cu taxiul pe un kilometru va costa 1,86 dolari (3,5 dolari plecarea), iar un litru de benzina 1,24 dolari.

Transportul in Ottawa

Principalul operator de transport al metropolei este OC Transpo, care asigura serviciile pentru autobuze, dar si pentru trenuri. Infrastructura mai beneficiaza si de aportul unui metrou usor, iar serviciile de taximetrie sunt cu adevarat ireprosabile.

De asemenea, operatorul de transport va pune la dispozitie trenuri si autobuze rapide catre suburbii si orasele din imediata vecinatate, deplasarea facandu-se intru mod foarte facil si comod. Anumite drumuri ale metropolei sunt dedicate exclusiv transportului in comun, facand astfel deplasarea in interiorul orasului deosebit de rapida. Tot datorita acestui sistem sunt posibile si deplasarile foarte rapide catre suburbii si orasele invecinate.

Shopping in Ottawa

Amatorii de shopping se vor bucura si ei de o multitudine de magazine, mall-uri si centre comerciale, noi va amintim doar de ByWard Market, Sparks Street, Westboro Village, Bankstreet Promenade si de mall-urile existente, Rideau Centre, Saint Laurent Shopping Centre, Place D’Orleanes, Bayshore Shopping Centre si Carlingwood Mall.

Viza turistica pentru Ottawa

Viza turistica se obtine de la repezentantele diplomatice si oficiile consulare ale statului canadian, in unele cazuri solicitarea vizei fiind precedata de o aplicatie in scris sau online. Va recomandam sa va informati temeinic asupra modalitatii de obtinere a vizei.

Desi este considerat unul dintre cele mai sigure orase, pe parcursul verii se semnaleaza diverse incidente provocate de consumul excesiv de alcool, atacuri si jafuri chiar in cursul zilei, in statiile de tren sau autobuz. Va recomandam sa purtati haine obisnuite, sa incercati sa nu atrageti atentia asupra dumneavoastra, mai ales in cazul plimbarilor nocturne.

Ottawa