Despre Quebec

Situat in valea raului Saint Lawrence, Quebec City (Ville du Quebec in franceza), si este capitala administrative a provinciei Quebec. Orasul a inceput sa fie locuit de catre europeni in jurul anului 1608, condusi de Samuel de Champlain. In mod normal, orasul pare a fi unul plictisitor dar din fericire, istoria tumultoasa isi face simtita prezenta aproape la tot pasul, orasul devenind extrem de atragator si interesant pentru vizitatori prin centrele sale istorice care merita a fi vizitate. Majoritatea punctelor de atractie turistica se afla in vechiul oras (Vieux-Quebec), construit in varful unui deal si fiind inconjurat de ziduri. Nici imprejurimile nu sunt mai prejos din punct de vedere turistic, Haute-Ville (Orasul de Sus), Basse-Ville (Orasul de Jos) si locatiile din vecinatatea acestora fiind un real punct de atractie pentru vizitatori.

Limba oficiala este franceza, dar datorita afluxului de turisti engleza este vorbita in mod frecvent de catre personalul dedicat serviciilor turistice, managerii hotelurilor si restaurantelor, vanzatorii din magazine si oricare alte persoane care vin in contact cu vizitatorii.

Economia orasului se bazeaza in special pe servicii, turism, aparare si comert. Totodata aici se afla sediile unor fabrici de procesare a alimentelor, de productie a hartiei, produse chimice, electrice si electronice.

Orasul este renumit pentru stilul architectural, principalul loc de vizitat fiind Orasul Vechi.