Cum se ajunge in Quebec

Principalul punct de sosire al orasului este Aeroportul Jean Lesage, aflat la doar douazeci de minute de centrul orasului si care ofera zboruri regulate catre Chicago, Montreal, Toronto, New York si Philadelphia. De retinut este ca in preajma aeroportului nu sunt hoteluri, iar singura modalitate de a ajunge in oras cu transportul public este traseul 78, care efectueaza doar cateva curse pe zi. Din acest motiv este bines a va informati asupra orarului curselor effectuate pe aceasta ruta. Alternativa de a ajunge in centrul orasului este taxiul. Pretul este acceptabil, iar serviciile sunt de calitate.

Societatea nationala de cai ferate opereaza curse regulate din gara siuata in portul orasului, destinatiile trenurilor fiind cu precadere Montreal si Toronto.

Cu masina, in Quebec City puteti ajunge din Montreal in aproximativ trei ore, traseul fiind extrem de pitoresc, pe parcursul drumului veti intalni paduri si ferme ce dau un farmec aparte zonei.

O recomandare speciala o facem pentru accesul pe apa. Din pacate acesta este posibil numai cateva luni pe an, punctual de plecare fiind Montreal. Peisajele si farmecul aparte al calatoriei, va vor face sa ignorati cele sapte ore necesare deplasarii intre cele doua orase.

Quebec