Informatii utile Quebec

Date generale


Moneda: Dolar canadian (CAD)
Limba oficiala: Engleza, Franceza
Fus orar: GMT -05:00

Quebec este recunoscuta pentru


cascada
castel
istorie
centrul istoric
gastronomie

Cand este indicat sa vizitati orasul Quebec

Orasul beneficiaza de toate cele patru anotimpuri. De aceea el poate fi vizitata oricand, optiunea fiind numai a dumneavoastra, in functie de preferintele dumneavoastra in ceea ce priveste un anotimp sau altul.

Temperaturi medii lunare in Quebec, Canada

Bogatia manifestarilor cultural-sportive, fac din acest oras un adevarat centru de atractie turistic, in anumite perioade orasul fiind efectiv invadat de turistii veniti sa participe la manifestari. Principalul eveniment care atrage mii de turisti anual este Carnavalul Iernii, o manifestare cu o traditie de peste o suta de ani. In cadrul acestui eveniment se construieste un imens castel de gheata, acest moment fiind si startul Festivalului de Sculptura in Gheata.

Aniversarea Sfantului Jean-Baptiste constituie un alt eveniment ce atrage turistii, manifestarea avand loc pe 23 iunie. Un alt eveniment de mare atractie este Festivalul Verii, care pe parcurs de 11 zile ofera concerte si spectacole muzicale, in mai toate punctele fierbinti ale orasului.

In perioada iunie-august, de joi si pana duminica, veti putea asculta formatii si cantareti de jazz, sub auspiciile Edwin-Belanger Bandstand.

In primele zile ale lunii august se desfasoara Festivalul Noii Frante, in timp ce la sfarsitul aceleiasi luni sunteti invitati sa luati parte la un eveniment remarcabil, un festival dedicate exclusive formatiilor de muzica militara.

Ce sa luati in bagaj

Daca vizitati orasul vara, hainele usoare si comode, palariile, sepcile si ochelarii de soare, vor fi principalele accesorii din bagajul dumneavoastra.

In cazul in care excursia dumneavoastra se desfasoara iarna, hainele groase, bocancii caldurosi si rezistenti la zapada, manusile si caciulile, vor fi cele necesare pentru a putea face fata cu success iernilor destul de reci.

Modalitati de plata in Quebec

In Quebec City puteti utiliza ambele modalitati de plata, in moneda nationala (dolarul canadian). Orientativ, o masa la restaurant va va costa intre 15 si 60 de dolari, legumele sau fructele intre 3,70 si 5 dolari pe kilogram, un pachet de tigari 10, 50, un bilet pentru transportul in comun 3 dolari, un kilometru parcurs cu taxiul 1,72, pornirea fiind de 3,45, iar un litru de benzina 1,37 de dolari.

Shopping in Quebec

Quebec Old City, in special Basse Ville, este zona in care sunt amenajate magazine in special pentru turisti, strazile fiind impanzite de astfel de buticuri, tarabe sau magazine mici. Piata Viuex-Port, Place Laurier, Place de la Cite sau Place Ste-Foy sunt locuri de unde amatorii de shopping vor pleca complet satisfacuti.

Pentru iubitorii de obiecte de arta, recomandam vizitarea centrului commercial Galerie de la Capitale, unde o multime de mall-uri sau magazine va vor sta la dispozitie, centrul commercial fiind dotat si cu un cinematograf, mountaigne-rousse, si patinoare pentru practicarea hocheiului.

Viza turistica pentru Quebec

Pentru obtinerea vizei turistice, va recomandam sa contactati reprezentantele diplomatice ale statului canadian si sa urmati cu strictete pasii, in vederea obtinerii informatiilor necesare pentru a putea obtine viza.

Quebec