Ghid turistic Sydney (CA)

Despre Sydney (CA)

Sydney este un oras situat la capatul de nord al Peninsulei Saanich, in Vancouver Island, in provincia canadiana British Columbia. Este situat la est de Aeroportul International Victoria si la cativa kilometri sud de Swartz Bay Terminal BC Ferries. Sydney este amplasat pe autostrada 17, care traverseaza orasul de la nord la sud, si este considerat ca facand parte din zona metropolitana Victoria.

Principalul punct de atractie al orasului este pozitia sa in raport cu Marea Salish. Sydney-by-the-Sea este poarta de acces spre sudul Rezervatiei Nationale Gulf Islands Park.

Orasul este o destinatie eco-turistica populara, unde puteti privi balenele, pasarile, unde puteti face caiac si scuba diving. Este gazda noului Shaw Ocean Discovery Centre. Acolo gasiti si portul-sanctuar al pasarilor migratoare, recunoscut international pentru varietatea sa de pasari marine.

Sydney are propriul sau muzeu de istorie, Sydney Musem an Archives, iar Aeroportul Victoria gazduieste British Columbia Aviation Museum.

Orasul este denumit si Orasul Cartilor, deoarece are douasprezece librarii.

Pe timpul verii, orasul gazduieste o piata stradala foarte populara, in serile de joi, iar Zilele orasului, un alt eveniment popular, are loc la inceputul lunii iulie. Atunci puteti urmari o parada, un concurs de construit barci, un targ si focuri de artificii, seara.

Masa o puteti lua in unul din restaurantele din oras, care pun la dispozitie un meniu variat, inspirat din bucatariile greceasca, thailandeza, chineza si locala. Tot in oras gasiti si cateva bar-cafe-uri si cafenele.

Cazarea o puteti face la unul dintre numeroasele hoteluri si hanuri pe malul marii, unde, la preturi accesibile, puteti dispune de aer conditionat, jacuzzi, internet gratuit si alte facilitati moderne.

Sydney dispune de un serviciu de linii de autobuz care functioneaza la fel de bine pentru excursii scurte si pe distante lungi, si care sunt fiabile, la preturi accesibile si la un standard ridicat de confort si curatenie. Transportul feroviar este un mod popular si de incredere, de transport, in Sydney. Un serviciu national feroviar de calatori ofera excursii regulate catre multe destinatii in timpul anului. O alta companie pune la dispozitie servicii de transport feroviar turistice, in interiorul provinciei, dar si intre continent si Muntii Stancosi.

Sydney (CA)