Ghid turistic Toronto

Recomandat pentru: cultura, gradina zoologica, gastronomie, shopping, muzee

Despre Toronto

Situat pe malul nord-vestic al Lacului Ontario, Toronto este un oras deosebit de mare, cel mai populat oras din Canada si capitala statului Ontario. Metropola a fost formata in 1998, cand toate cele sase orase distincte din zona, au fost unificate, formand actualul oras, care se intinde pe suprafata a peste 600 de kilometri patrati.

Fiind un oras urias, greu de administrat in intregime, autoritatile au impartit metropola in sase districte: Old Toronto (Orasul Vechi) este inima metropolei care cuprinde cartierele West End, Est End si Midtown Island; Etobicoke este partea industriala a orasului, in care se afla fabricile si suburbiile Sherway Gardens, Woodbine Racetrack si Saint-George Golf Course; York, care in aparenta este oras separat, este gazda diverselor grupuri entice conlocuitoare si penultimul ca marime dintre cele sase districte; East York, district semi-autonom, care are unele sedii ale autoritatii locale administrative; North York este districtul cautat de turisti in special pentru Parcul Downsview, Centrul Cultural North York si care are in componenta si aeroportul Downsview; Scarborough, ultimul dintre ele, este districtul cel mai conservator dintre toate, care vine cu propriul lui stil si care este cel mai bogat in paduri si spatii verzi, dintre toate cele sase districte.

Toronto reprezinta centrul de afaceri si financiar al Canadei, aici fiind sediile a marilor corporatii si unitati financiar-bancare. Economia orasului se bazeaza pe activitatea bancara, cea de brokeraj si activitate bursiera. In subsidiar, aici intalnim companii de productie media, film si divertisment, telecomunicatii, tehnologia informatiei, iar in suburbiile orasului industria este reprezentata prin fabrici de motoare de masini, otel, hartie, produse chimice si alimentare.

Toronto este considerat si un important centru multi-cultural, populatia provenind din cele mai diverse colturi ale lumii. In ciuda diferentei culturale si a diversitatii de etnii, orasul este clasificat unul din cele mai sigure de pe tot cuprinsul Americii de Nord.

Invatamantul este foarte bine reprezentat, aici avandu-si sediul cele mai renumite colegii si universitati de pe teritoriul canadian: Universitatea Toronto, Universitatea York, Colegiul Seneca, Cloegiul Humber, Colegiul Centennial si Colegiul George Brown sunt numai cateva din exemplele pe care le putem mentiona, la acest capitol.

Si sanatatea este un domeniu foarte bine definit al metropolei, Toronto administrand 20 de spitale, toate dotate cu aparatura la nivel de top.

Turismul este unul dintre principalele activitati, autoritatile facand eforturi deosebite pentru a veni in intampinarea vizitatorilor cu o diversitate de programe, tururi ale orasului si vizite la obiective turistice importante, metropola fiind renumita in lume pentru obiective turistice ca Muzeul de Arta Contemporana, Centrul pentru Stiinte Ontario si CBC Museum.

In linii mari vizitarea orasului este o placere pentru turisti; odata cu intrarea in oras, vor simti in mod constant grija si atentia gazdelor, ospitalitatea localnicilor, toate acestea contribuind la reusita unei vacante deosebite, pe care turistii o vor uita greu.

Daca mai mentionam si faptul ca in metropola, pe tot parcursul anului se desfasoara diverse manifestari artistico-sportive, evenimente ce atrag mii de turisti, Toronto devine poate cel mai atractiv oras de pe intreg teritoriul statului canadian, in principal pentru conditiile si serviciile oferite incepand de la sosirea pe aeroport, transportul urban si interlocal, diversitatea de obictive de ce merita a fi vizitate, pana la confortul oferit de hotelurile orasului.

Toronto