Informatii utile Toronto

Date generale


Moneda: Dolar canadian (CAD)
Limba oficiala: Engleza, Franceza
Fus orar: GMT -05:00

Toronto este recunoscuta pentru


cultura
gradina zoologica
gastronomie
shopping
muzee

Cand este indicat sa vizitati orasul Toronto

Toronto intampina turistii cu o clima prietenoasa, de aceea orasul poate fi vizitat oricand, indiferent de anotimp, optiunea fiind in exclusivitate a dumneavoastra.

Temperaturi medii lunare in Toronto, Canada

Din punct de vedere artistic si sportiv, aici se desfasoara o multime de evenimente ca va pot suscita interesul si de a va determina sa vizitati metropola, in timpul desfasurarii lor.

In rest, pe tot parcursul anului puteti vizita Muzeul de Arta Contemporana, Galeria de Arta Ontario, Muzeul Regal Ontario, Centrul de Stiinta Ontario, Expozitia Nationala Canadiana, Muzeul Bata Shoe, Muzeul de Arta Ceramica sau puteti face tururi ale orasului pe jos, insotiti de ghizi, plimbari cu bicicleta, vizitarea de obiective istorice din suburbiile si locurile din imediata apropiere, modalitatile de relaxare fiind deosebit de variate.

Ce sa luati in bagaj

Avand o clima foarte asemanatoare cu tara noastra, exceptie facand temperaturile putin mai joase, recomandarea noastra este de a lua haine pe care le purtati si in tara, in functie de anotimp, cu specificatia de a adauga un plus de haine si accesorii mai groase, in cazul in care efectuati excursia toamna sau iarna.

Modalitati de plata in Toronto

Metropola va ofera servicii bancare si financiare diverse, cardul si cashul fiind acceptate oriunde. La o acurta sondare a preturilor cu care Toronto va asteapta, va putem spune ca o masa la restaurant costa intre 12,60 si 60 de dolari, o bere intre 5,50 si 6 dolari, un pachet de tigari 10,50, un bilet de autobuz 3 dolari, un kilometru parcurs cu taxiul este 1,75 dolari, plecarea fiind 4,25, iar un litru de benzina 1,30 dolari.

Transportul in Toronto

Transportul public local este foarte bine reprezentat, fiind foarte avantajos ca pret. Autobuzele, trenurile si taxiurile operatorilor de transport va stau la dispozitie si, cu siguranta, va vor impresiona prin atitudinea civilizata, promtidudine si siguranta. Modalitatea de deplasare va fi la discretia dumneavoastra, totul rezumandu-se doar la optiunea aleasa.

Nu este de neglijat nici faptul ca in metropola sunt nenumarate companii care ofera masini spre inchiriere, din acest motiv deplasarea dumneavoastra facandu-se foarte rapid si comod.

Shopping in Toronto

Diversitatea de locuri din care puteti cumpara suveniruri sau alte tipuri de produse este si ea foarte mare. Principalele centre comerciale ale metropolei sunt: Toronto Eaton Centre, Bloor Street si zone ca cele dintre strazile Queen si Bloor, Bloor si Ellington, Yorkville sau Kesington Market.

Un plus de interes v-ar putea suscita mall-urile din zonele adiacente centrului vechi, cum ar fi Pacific Mall, Yorkdale Shopping Center, Vaughan Mills (cel mai nou aparut in peisaj) si Scarborough sau The PATH System.

Viza turistica pentru Toronto

Pentru a obtine viza turistica valabila pe teritoriul statului canadian, trebuie sa luati legatura cu autoritatile diplomatice canadiene, care va vor informa asupra formalitatilor si pasii pe care trebuie sa-i urmati, in vederea obtinerii vizei. Va recomandam ca sa va interesati la modul cel mai detaliat, regulile impuse de statul canadian fiind deosebit de riguroase.

Toronto