Transport Canada

Air Canada (AC) serveste numeroase destinatii din Canada. WestJet (WS) deserveste peste 30 de destinatii interne din intreaga tara. Canada este o tara atat de mare incat zborurile interne pot salva multe ore si chiar zile de sofat. Biletele de avion sunt, in general, mai ieftine daca sunt rezervate in avans.

Reteaua canadiana de drumuri acopera distante mari din tara - peste 5,500 km in linie dreapta de la vest la est si 4600 km de la nord la sud. Autostrada Trans-Canada cuprinde intreaga tara. Veti gasi in toata tara posibilitatea de a inchiria o masina. Taxiurile sunt usor de obtinut, direct in strada sau prin solicitarea la o anumita locatie.

VIA Rail Canada opereaza servicii feroviare extinse in Canada. Servicii de intercity rapide sunt disponibile intre Quebec, Montreal, Toronto, Windsor si Ottawa.

Canada are mai multe mii de kilometri de rauri navigabile si canale, un numar mare de lacuri si o coasta extinsa. Intreaga tara este bine deservita de tot felul de ambarcatiuni si nave; in special coastele de est si de vest, unde feriboturile sunt rapide si frecvente.