Ghid turistic Vancouver

Recomandat pentru: galerii de arta, gradini, parcuri, acvariu, shopping, gastronomie, peisaje

Despre Vancouver

Cel mai mare oras din vestul Canadei, Vancouver este renumit pentru frumusetea sa si pentru naturaletea peisajelor cu care vine in intampinarea vizitatorilor, fiind asezat intre munti si Oceanul Pacific. De asemenea este cotat ca unul dintre cele mai bune orase de locuit dar si important loc de atractie pentru turisti.

Orasul este impartit in trei mari zone: zona centrala, zona de vest si zona de est. Zona centrala cuprinde centrul financiar si cultural al orasului. Este impamzita de locuri ce merita trecute pe agenda dumneavoastra spre a fi vizitate, usor abordabila din oricare parte a orasului veniti si care merita explorata indeaproape, aici turistii gasind restaurante, cafenele, locuri de petrecut timpul liber si hoteluri, la preturi extreme de avantajoase. Aceasta zona mai cuprinde si Stanley Park, Est End, Gastown si Chinatown, dar si zona indistriala False Creek-Yaletown, care se distinge prin privelisti deosebite.

Zonele adiacente centrului orasului, contribuie si ele la frumusetea metropolei, Kitsilano&Grandville Island, UBC-Point Grey, Vancouver South fiind cele mai reprezentative dintre ele.

Desi istoria orasului se scrie de-a lungul a peste 6000 de ani, Vancouver este clasificat o metropola destul de tanara, istoria marcand inceputul erei moderne a orasului, in urma cu doar 125 de ani.

Practic, oficializarea sa ca oras, a fost marcata in anul 1886, cand a fost infiintata si prima primarie. Gratie extinderii retelei de cai ferate, in special cea transcontinentala, orasul s-a extins continuu, populatia crescand foarte rapid, prin relocarea multor familii in zona. Nici emigratia nu a jucat un rol minor, cel mai edificator fapt notabil fiind ca dupa San Francisco, Vancouver contine cel mai mare oras chinez din lume, Chinatown.

Renumit pentru frumusetea sa, pentru imprejurimile ce il inconjoara, orasul este poate unul dintre putinele in care puteti skia sau face baie in ocean, in acelasi timp. Clima sa deosebit de balnda, permite chiar cresterea palmierilor, stiut fiind ca acesti copaci cresc in zone exclusiv calde.

Daca vizita dumneavoastra se va desfasura in perioada iulie-octombrie, va siguram ca veti beneficia de o vreme excelenta, sezonul ploios incepand la jumatatea lunii octombrie, cand fara vreun avertisment prealabil, daca azi a fost o zi insorita si placuta, maine puteti avea surpriza de a avea o zi ploioasa, acest fenomen fiind continuu, pana in luna martie.

De asemenea, surprinzatoare poate fi diferenta de vreme si intre anumite puncte ale orasului: daca pe malul Nordic vremea este ploioasa, puteti avea surpriza ca in regiunea White Rock, sa aveti parte de o zi dintre cele mai placute, din punct de vedere meteorologic.