Cum se ajunge in Vancouver

In Vancouver puteti ajunge cu avionul sau cu vaporul. Orasul este deservit de numai putin de patru aeroporturi: Vancouver International Airport, aflat la sud de oras, considerat fiind al doilea aeroport din Canada ca afluenta de pasageri, si care opereaza in principal curse spre aria vestica a tarii, in special British Columbia. Zborurile internationale de pe acest aeroport sunt asigurate de companii cu traditie, British Airways, Singapore Airlines, Korean Air, fiind doar cateva dintre companiile care opereaza zboruri pe acest nod aviatic al statului canadian. De pe aeroport, in numai 25 de minute puteti ajunge in centrul orasului, prin cursele rapide puse la dispozitie de Sky Train, in cazul in care nu doriti sa faceti o plimbare cu taxiul sau cu o masina inchiriata. In incinta aeroportului puteti gasi restaurante, magazine, cafenele politica autoritatii aeroportuare fiind de a oblige comerciantii sa vandal produsele asemanatoare la acelasi prêt, evitand astfel “vanatoarea de clienti”.

La 60 de kilometri vest, se afla Aeroportul Abbotsford International, care opereaza in special zboruri interne. De aici in circa 75 de minute, puteti ajunge cu masina in centrul metropolei.

Seattle-Tacoma International Aeroport este destinat cu precadere curselor spre Statele Unite,de aici puteti ajunge in oras dupa patru ore de mers cu trenul, sau trei ore si jumatate, cu masina. Avantajul acestui aeroport este ca in ciuda distantei fata de oras, pretul biletelor de avion fiind simtitor mai mici, decat pe celelalte aeroporturi.

Cu autobuzul, o modalitate comoda si destul de rapida, puteti ajunge in oras folosind unul din autobuzele celor sase companii ce opereaza curse inspre Vancouver, diversitatea lor fiind foarte mare.

Gara Pacific Central este unicul loc in care ajung trenurile care vin inspre oras, trei companii fiind la dispozitia turistilor, oferind conditii dintre cele mai bune, privind raportul calitate-pret.

Vaporul este si el o optiune de a ajunge in metropola, fie ca alegeti o cursa obisnuita, ori ca ajungeti in oras in cadrul unei croazere organizata de operatorii navali, oricare dintre aceste doua optiuni fiind comoda si avantajoasa.