Informatii utile Vancouver

Date generale


Moneda: Dolar canadian (CAD)
Limba oficiala: Engleza, Franceza
Fus orar: GMT -08:00

Vancouver este recunoscuta pentru


galerii de arta
gradini
parcuri
acvariu
shopping
peisaje

Cand este indicat sa vizitati orasul Vancouver

Tot anul, orasul este gazda primitoare a mii de turisti, din acest punct de vedere clima fiind un real aliat al turistului. Perioada octombrie-martie poate parea mai putin atragatoare pentru turisti, din cauza faptului ca vremea este absolut imprevizibila. Acest lucru nu ar trebui fi privit ca un impediment, Vancouver oferind posibilitati de petrecere a timpului indoor, nelimitate.

Temperaturi medii lunare in Vancouver, Canada

Pentru a va face o imagine asupra oportunitatii vizitarii orasului indiferent de anotimp, va putem spune ca pe tot parcursul anului puteti vizita locuri si cladiri de o importanta istorica deosebita: Muzeul de Antropologie, Galeria de Arta, Biblioteca Publica, Parcul Stanley, Acvariul sunt doar cateva din punctele de atractie turistica, ce pot fi vizitate oricand, pe parcursul anului.

In afara de vizitarea obiectivelor amintite, orasul mai dispune de cateva plaje ideale pentru practicarea sporturilor de vara, inot, windsurfing, snorkeling, sau va puteti relaxa intr-unul din parcurile deosebit de bine intretinute ale metropolei.

Din punct de vedere cultural, capul de afis il tine celebrarea anului nou chinezesc, eveniment ce atrage mii de turisti. Pe langa acesta, Festivalul International de Film, Festivalul Sheakespeare, Fringe Festival si Folk Fest sunt doar cateva dintre evenimentele culturale marcante, ce se desfasoara in oras.

Ce sa luati in bagaj

Perioada iulie-octombrie este propice pentru iubitorii de soare, plaja si baie. In aceasta perioada, slapii, hainele comode si deschise la culoare, ochelarii de soare, sepcile sau palariile de soare, trebuie sa fie in bagajul dumneavoastra, ca principale accesorii. Daca excursia se desfasoara in perioada octombrie martie, adaugati in bagajul dumneavoastra si umbrele sau pelerine de ploaie, haine putin mai calduroase si incaltaminte rezistenta la apa.

Modalitati de plata in Vancouver

Cardul pare a fi cuvantul de ordine, din acest punct de vedere. Insa, anumite magazine si restaurante sau hoteluri accepta si plata cash, tranzactiile financiare sau schimbul valutar putand fi facut cu usurinta.

Piata se prezinta cu oferte generoase, aproape identic cu Toronto, diferentele de preturi fiind de doar doi-trei centi, in plus sau in minus, prin urmare sondarea pietei si prezentarea unor preturi nefiind necesara.

Transportul in Vacouver

Desi este catalogat un oras tanar, ica in dezvoltare din punct de vedere al infrastructurii, orasul beneficiaza de o serie de drumuri si autostrazi rapide, care fac deplasarea in interiorul orasului deosebit de facila. Foarte putine zone ale metropolei sufera la acest capitol, mentiunea fiind facuta pentru traficul din orele de varf. Circulatia rutiera in oras este deosbit de “aerisita”, autoritatile locala investind permanent in sisteme pentru fluidizarea traficului, oferind astefel turistilor posibilitatea de a se deplasa foarte rapid si comod.

De asemenea, si legatura cu celelalte zone si orase este deosebit de facila, companiile si operatorii de transport public oferind conditii deosebite de calatorie, fie ca e vorba de taxi, autobus, tren, avion sau feribot.

Shopping in Vancouver

Zona cea mai cunoscuta pentru turisti este Robson Street, in partea centrala a orasului, unde se afla majoritatea magazinelor destinate shoppingului turistic. Iubitori de moda pot incerca Gastown, o zona destinata comertului si modei. Pacific Center vine in intampinarea vizitatorilor cu peste 150 de magazine, in incinta sa putand fi intalnite si restaurante, cafenele si unitati care presteaza diverse servicii. Yaletown, Granville Island, Kerrisdale, Commercial Drive, Main Street, East Hastings si Chinatown, vin si ele in completarea ofertei catre iubitorii de shopping, ce viziteaza metropola.

Viza turistica pentru Vancouver

Viza turistica se poate obtine de la reprezentantele diplomatice ale statului canadian, ele fiind singurele autoritati care sa va informeze corect despre cum puteti obtine viza. O alternativa este de a va adresa oficiilor consulare, aflate pe teritoriul Romaniei.