Ghid turistic Yarmouth

Recomandat pentru: peisaje, gastronomie, relaxare

Despre Yarmouth

Yarmouth este un oras si un port pescaresc situat pe Golful Maine, in sud-vestul regiunii Nova Scotia, Canada. Orasul este in zona cea mai mare de pescuit homar din lume si a adus Canadei o captura impresionanta de homar.

Turismul a fost cea mai importanta industrie din Yarmouth dupa 1880, cand a fost creata prima companie maritima de turism in Nova Scotia.

Filiala vestica a Galeriei de Arta Nova Scotia are sediul in Yarmouth. Tot aici gasiti si Muzeul Judetean de Arhiva ce pastreaza documente istorice despre oras, Muzeul Pompierilor si Muzeul de Pescuit Sweeney, care functioneaza in regim privat. Libraria Izaak Walton Killam Memorial, fondata in 1963, serveste ca bibliteca publica a orasului.

Orasul este renumit pentru cladirile sale construite in cele mai exuberante stiluri de case victoriene. De asemenea, exista doua locuri unde iubitorii teatrului pot urmari spectacole artistice si piese de teatru: Th'YARC si Rodd Grand Hotel-Dinner Theatre. Un punct de reper pentru vizitatori este farul Cape Forchu care este un exemplu notabil de stil modernist.

Cazarea in Yarmoth o puteti face la unul dintre cele cateva hoteluri din zona, la preturi accesibile si servicii foarte bune, iar mancarea este excelenta, foarte proaspata, bazata in special pe peste si fructe de mare. De asemene, puteti sa serviti o bautura fina in barul din oras, intr-o atmosfera linistita.

Transportul este facilitat in special auto, legand Yarmouth de alte orase din zona, iar in oras exista si un centru de inchirieri auto, pentru cei care doresc sa viziteze singuri orasul. Un alt mijloc de transport este feribotul.

Yarmouth