Informatii utile Capul Verde

Date generale


Capitala: Praia
Moneda: Escudo capverdian (CVE)
Limba oficiala: Portugheza
Fus orar: GMT -01:00
Religie: Crestini (89.1%), Alte religii (10.9%)

Capul Verde este recunoscuta pentru


panorame
peisaje
puncte de interes
plaja

Cand este indicat sa vizitati Capul Verde

O vacanta in Capul Verde este oricand binevenita, avand in vedere temperaturile placute inregistrate aici de-a lungul intregului an. In general, iarna debuteaza in noiembrie si dureaza pana in martie, in timp ce sezonul turistic de varf se inregistreaza intre lunile aprilie si septembrie. In timpul verii, temperaturiile sunt foarte ridicate, in timp ce noptile pot fi destul de reci. Puternic influentata de briza oceanului, Capul Verde beneficiaza de temperaturi mai scazute decat restul tarilor africane. Astfel, in lunile cuprinse intre august si octombrie, treversate de sezonul ploios, temperaturile ajung frecvent la 30°C, in timp ce sezonul cald, care dureaza din noiembrie pana in iulie, se caracterizeaza prin vanturi puternice. Temperaturile cele mai scazute (20°C), se inregistreaza intre decembrie si martie. Temperatura apei este constanta de-a lungul anului, situandu-se in jurul a 25 de grade, iar cele mai potrivite luni pentru a va programa vacanta in aceasta tara sunt lunile cuprinse intre august – octombrie.

Temperaturi medii lunare in Capul Verde

Ce luati in bagaj

In Capul Verde, chiar si in timpul lunilor de iarna (decembrie-martie), soarele poate fi destul de puternic, motiv pentru care atunci cand va pregatiti bagajul pentru vacanta, este potrivit sa va aduceti atat haine deschise la culoare si confortabile care sa va protejeze de temnperaturi ridicate, dar si jachete si un pulover pentru serile mai reci. Este important sa aveti la voi o crema de protectie solara, o palarie si ochelarii de soare, deoarece aici preturile sunt destul de ridicate pentru aceste produse. Foarte important este sa va interesati la companiile aeriene despre limita maxima de bagaje, pentru a nu fi obligati sa platiti taxe suplimentare. Nu uitati o umbrela care se va dovedi utila in zile ploioase. Alaturi de produsele de igiena personala si costumul de baie, adaugati solutii de preotectie contra insectelor si o trusa de prim ajutor.

Locuitorii Capului Verde reusesc sa-i impresioneze pe turisti printr-o combinatie culturala unica, ce imbina influente africane, braziliene si portugheze, care se caracterizeza prin deschidere si toleranta fata de straini, motiv pentru care aici puteti sa imbracati asa cum va simtiti mai confortabil, iar tinutele casual sunt cele mai intalnite. Pentru iesirile la restaurante puteti adopta tinute mai formale. Pentru doamne, o esarfa se va dovedi tot timpul utila, asa incat nu poate lipsi din bagajul dvs. Este bine sa va aduceti incaltamite cat mai confortabila, sandale pentru plimbarile in oras si patofi sport pentru zone rurale.

Viza turistica pentru Capul Verde

Cetatenii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Capul Verde au nevoie de viza care se poate obtine de la reprezentatele diplomatice ale tarii din Berlin sau Roma. Viza de intrare se poate obtine si in sistem VOA, care se acorda cu o valabilitate de doua saptamani si pentru eliberarea careia trebuie sa achitati un tarif de 25 euro, alaturi de care trebuie sa prezentati pasaportul si rezervarea de la hotel.