Ghid turistic Insula Boa Vista

Despre Insula Boa Vista

Cea mai estica si a treia cea mai mare insula din arhipelagul Capului Verde, Boa Vista isi justifica pe deplin numele: “priveliste frumoasa” (trad. aprox - portugheza). Insula a devenit cunoscuta in principal pentru uriasele sale broaste testoase, pentru muzica traditionala si imbinarea spectaculoasa de dune de nisip si plaje intinse. Din 2007, insula beneficiaza de un aeroport international propriu, care a dus la o explozie a turismului. Se presupune ca Boa Vista va depasi in cativa ani ca incasari din turism toate celelalte insule ale arhipeleagului. Numai in ultimii zece ani, in statiune au fost construite doua hoteluri gigant, cu peste 700 de camere.

Capitala insulei, numita Sal Rei, pare un orasel adormit, desi peste jumatate din populatia localitatii, circa 6.000 de oameni, locuieste aici. Piata din Sal Rei este principalul loc de cumparaturi pentru turisti, care gasesc aici absolut tot, de la obiecte textile si de artizanat, pana la produse din carne, fructe si legume. Cladirile coloniale sunt bine intretinute si amintesc deopotriva de Portugalia si Brazilia. In restul insulei veti descoperi mici sate cu populatii variind intre zece si cateva sute de locuitori.

Intinse pe circa 55 de kilometri, plajele cu nisip fin sunt principala bogatie a insulei, rivalizand cu cele din Caraibe. De altfel, Plaja Santa Monica, aflata in sudul asezarii, este considerata cea mai frumoasa din intreg arhipelagul Capului Verde.

Daca va incumetati sa strabateti insula la pas, iata cateva indicatii pretioase. Dunele de nisip si terenul accidentat fac obligatorie incaltamintea specifica traseelor montane. De asemenea, nu aveti voie sa plecati in drumetie fara ochelari de soare, o palarie si cel putin 5 litri de apa de persoana.

Boa Vista ofera conditii ideale pentru iubitorii de sporturi nautice, de la surfing la scuba diving. In plus, pe plajele din Maio si Sal, turistii se pot bucura de spectacolul testoaselor care vin pe uscat pentru a-si depune ouale. Din pacate, explozia de turisti din ultimii ani a dus la o crestere a numarului de furturi inregistrate pe insula, astfel ca turistii sunt indrumati sa se deplaseze doar in grup.

Insula Boa Vista