Ghid turistic Insula Sal

Despre Insula Sal

Sal, care in portugheza se traduce prin “sare”, este o insula din Capul Verde, in partea nordica a arhipelagului. Insula este cea mai veche din Capul Verde, formata in urma cu 50 de milioane de ani in urma exploziei unui vulcan care in prezent este inactiv. Insula gazduieste aeroportul International Amilcar Cabral, principalul aeroport al tarii, proiectat inclusiv pentru aterizarile de urgenta ale programului spatial american al NASA. De pe pista aerogarii decoleaza zilnic zboruri catre Amsterdam, Lisabona, Madrid, Paris sau Porto, dar si catre orase din SUA si Africa.

Insula are o lungime de 35 de kilometri si o latime de 12 kilometri, iar cea mai inalta altitudine este de 408 metri - varful Monte Grande.

Cand va apropiati de insula Sal aveti impresia ca aterizat pe o perla din aur, in mijlocul unui ocean albastru. Nisipul auriu, care pare ca acopera toata insula, a devenit principalul brand turistic al asezarii. Dar zonele desertice si vaile uscate ale insulei sunt presarate din loc in loc cu mici oaze pline de verdeata si cu “cicatrici” lasate de vulcanii care in prezent stau adormiti. Vanturile puternice care matura tarmurile in perioada noiembrie - iulie au transformat Sal intr-un El Dorado pentru surferi. Economia asezarii s-a dezvoltat aproape exclusiv pe turism, iar numeroase hoteluri de lux si spatii de divertisment au fost construite in ultimii ani. Odata cu slujbele create, populatia insulei a crescut constant, ajungand in prezent la circa 20.000 de persoane. Dintre acestea doar 10% au implinit 40 de ani. Astfel, insula se lauda cu una dintre cele mai tinere comunitati din lume. Si se mai lauda cu ceva. Cu cele 350 de zile insorite pe an, care fac practic din Sal o destinatie turistica perfecta pentru iubitorii de plaja si soare in orice perioada a anului.

In interiorul insulei, in Espargos, puteti gasi orice ce aveti nevoie pentru o vacanta de neuitat: banci, un centru medical, un oficiu postal, baruri, internet-cafe-uri, restaurante si o larga diversitate de magazine.

Insula Sal