Ghid turistic Mindelo

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, puncte de interes, zona centrala

Despre Mindelo

Mindelo este un oras port in nordul insulei Sao Vicente din Capul Verde. Cu o populatie de peste 60.000 de locuitori, Mindelo este al doilea oras ca marime al statului, dupa Praia. De altfel, localitatea adaposteste aproximativ 95% din intreaga populatie a insulei Sao Vicente.

Istoria asezarii, un punct important al rutelor care legau pe mare Europa, Africa, India, Australia si cele doua Americi, a transformat Mindelo intr-unul dintre cele mai cosmopolite orase din lume. Gratie istoriei sale, a arhitecurii splendide si a bogatei vieti artistice, localitatea este considerata capitala culturala a Capului Verde. Acest lucru poate fi constat inca de pe aeroport, botezat cu numele artistei Cezaria Evoria, care s-a nascut in acest oras. Aerogara, situata la 5 kilometri de centrul urbei, este a treia cea mai aglomerata din tara.

Daca in general turistii aleg sa viziteze Capul Verde in special pentru plajele sale, la Mindelo vor descoperi si ceva in plus. Cladirile cu o arhitectura coloniala, precum Palatul Guvernatorului, sediul Primariei sau Liceul Ludjero Lima, amintesc vizitatorilor despre vremurile in care acest port aparea pe harta tuturor navigatorilor. Fiind inconjurat de munti, orasul poate fi admirat de pe unul dintre varfurile din apropiere. Cea mai spectaculoasa priveliste este oferita de pe Monte Verde, un varf aflat la 25 de minute de mers cu masina de centrul orasului. Dar o panorama a orasului poate fi vazuta si din Turnul Belem, o replica a cladirii cu acelasi nume din Lisabona. In apropierea turnului veti descoperi piata de peste a orasului, un obiectiv turistic obligatoriu pentru gurmanzi si nu numai.

Mindelo se lauda cu o viata de noapte bogata, cu numeroase restaurante si cluburi pe toate gusturile, si, fireste, cu o viata artistica spectaculoasa pentru un orasel aparent pierdut in Ocean. Nici iubitorii sporturilor nautice nu vor regreta alegerea facuta, tarmurile din Mindelo fiind perfecte pentru inot, surf sau scuba diving.

Top obiective turistice Mindelo

Portul Mindelo
Portul Mindelo

Mindelo din Capul Verde, este un port situat in partea de nord a São Vicente. Aici locuieste peste 92,6% din populatia insulei, motiv pentru care...

Mindelo