Ghid turistic Praia

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, natura, panorama, relaxare

Despre Praia

Praia, care inseamna “plaja” in limba portugheza, este capitala statului Capul Verde si cel mai mare oras al tarii, cu o populatie de aproximativ 120.000 de locuitori. Orasul se afla pe insula Santiago, din arhipelagul Sotavento.

Orasul a fost fondat oficial in 1615, sub denumirea de Praia de Santa Maria, si a fost mereu capitala fostei colonii portugheze.

Praia beneficiaza de un climat arid, cu doua anotimpuri: unul uscat si altul ploios. Temperaturile medii variaza putin in timpul anului, intre 20 si 32°C.

Temperaturi medii lunare in Praia, Capul Verde

Orasul este deservit de Aeroportul International Praia, situat la circa 3 kilometri de centrul localitatii. Din 2012, aerogara a preluat numele lui Nelson Mandela, fapt care a generat un scandal politic in Africa de Sud. Pe aeroportul din Praia aterizeaza zilnic curse din Europa, Statele Unite si Africa.

Fiind capitala statului, Praia este un oras care incurajeaza diversitatea, fiind destinatia ideala pentru amatorii de experiente culturale inedite. Mahalale amintesc de favelele si suburbiile din Brazilia, iar cladirile inalte din sticla si beton dau o nota de modernitatea orasului. Praia este un oras galagios, aglomerat, pe alocuri haotic, la fel care orice capitala din lume. Totusi, orasul pune la dispozitia artistilor si vizitatorilor o infrastuctura culturala de invidiat. Ies in evidenta Palatul Culturii, Muzeul Etnografic si Arhiva de Istorie Nationala. Turistii vor fi impresionati si de cladirile vechi, in stil colonial, care impanzesc centrul orasului, precum vechiul sediu al Primariei, construit in 1920, Palatul Prezidential, Piata Albuquerque sau Monumentul lui Diogo Gomes, ridicat in cinstea navigatorului portughez care a descoperit insula Santiago, in 1460. De vizitat si Biserica Nossa Senhora da Graca, Palatul de Justitie, cladirea Parlamentului si vechea fortareata din Bateira, care ofera turistilor o priveliste superba la ocean.

Cea mai buna plaja din oras este considerata Quebra Canela, situata in apropierea cartierului Prainha. Praia da Gamboa, o plaja nerecomandata pentru inot, este locul unde anual se desfasoara un important festival de muzica. Cartierul Achada de Santo Antonio, localizat pe un platou in vestul orasului, gazduieste cea mai mare concentratie de baruri, restaurante si cluburi de noapte din Praia.

Amatorii de chilipiruri pot trage o fuga pana la Piata Sucupira, un labirint de strazi comerciale situat in cartierul Varzea. Aici cumparatorii gasesc aproape orice, de la haine si instrumente muzicale africane, pana la mancaruri traditionale. Totusi, cu exceptia produselor specifice, Piata Sucupira seamana neobisnuit de mult cu bazarele din Romania. Pentru o combinatie mai originala de cumparaturi si relaxare este indicata o plimbare pe Avenida Cidade de Lisboa, cea mai moderna strada din Praia, aflata in apropierea centrului vechi al orasului.

Nu este indicat sa vizitati Praia la pas. Cu exceptia zonei centrale, majoritatea strazilor si cladirilor din oras nu sunt numerotate asa ca exista riscul sa va rataciti. In plus, relieful deluros si infrastructura pietonala care lasa de dorit, transforma plimbarile lungi prin oras in adevarate expeditii montane. De asemenea, evitati sa vizitati Praia noaptea. Iluminatului orasului nu este bine pus la punct iar in ultimii ani criminalitatea a crescut.

Top obiective turistice Praia

Muntele Fogo
Muntele Fogo

Pico de Fogo – Muntele Fogo, din Capul Verde, este un vulcan activ. Acesta este cel mai inalt din aceasta tara. El masoara nu mai putin de 2829 metri,...

Praia