Ghid turistic Santa Maria

Recomandat pentru: plaja, surfing, kitesurfing, windsurfing, pescuit

Despre Santa Maria

Santa Maria a fost la inceputuri o micuta si linistita asezare pescareasca din sudul insulei Sal, in statul Capul Verde. Dezvoltarea turistica a zonei a adus cu sine o crestere a populatiei, astfel incat, in prezent, cu cei peste 17.000 de locuitori ai sai, Santa Maria a devenit al treilea cel mai mare oras din Capul Verde. Statiunea este deservita de Aeroportul International Amilar Cabral, proiectat inclusiv pentru aterizarile de urgenta ale programului spatial al NASA, situat la 24 de kilometri in nordul localitatii.

Produsul Intern Brut si standardul de viata ridicat fac din Santa Maria cel mai dezvoltat oras din tara. Si nu ar trebui sa mire pe nimeni. Totul se datoreaza milioanelor de dolari, investiti in localitate de catre operatorii de turism si dezvoltatorii imobiliari. Numeroase lanturi hoteliere de lux si-au facut aparitia in oras, oferind turistilor servicii la cel mai inalt nivel. Zilnic, vizitatorii beneficiaza din partea gazdelor de programe artistice sau sportive (scuba diving, surfing, hipism, schi pe apa) incluse in pretul cazarii. Cu zeci de kilometri de plaja, care ajung si la latimi de 200 de metri, Santa Maria ofera conditiile ideale unei vacante pe litoral. In oras sunt o sumedenie de mici restaurante si magazine in culori pastelate, aranjate cu gust. De la terase puteti urmari spectacolul pescarilor din port, cu barcile lor vechi si prada capturata peste zi. Exact ca pe vremuri. In sudul orasului se afla un vechi far, accesibil pentru turisti pe un drum pavat.
Din august pana in decembrie turistii pot admira micutele testoase care ies din cuiburile de sub nisip si se indeapta spre mare. O companie locala va ofera chiar posibilitatea de a adopta pui de testoasa. In schimbul grijii demonstrate fata de un cuib, la nasterea puiului veti primi un certificat si o poza cu “bebelusul”, cu care va veti putea mandri cand va intoarceti acasa.

De precizat ca in Santa Maria majoritatea populatiei cunoaste limba engleza, iar comerciantii accepta fara sa strambe din nas plata direct in euro.

Santa Maria