Ghid turistic Tarrafal

Recomandat pentru: plaja, surfing, pescuit, drumetii, snorkeling

Despre Tarrafal

Tarrafal este o localitate situata in nordul insulei Santiago din statul Capul Verde, la circa 75 de kilometri distanta de capitala Praia. Orasul s-a dezvoltat in jurul unei micute asezari pescaresti. Este inconjurat la nord si est de mici ferme agricole si “pazit” in sud de un impozant lant muntos. Accesul in localitate se face pe drumul rutier care leaga orasul de capitala Praia.

Tarrafal mai este denumit si Campo da Morte Lenta (Lagarul mortii lente). Aici a ales dictatorul Antonio de Oliveira Salazar sa contruiasca in 1936 o inchisoare pentru oponentii regimului sau autoritar de dreapta. Cel putin 32 de persoane, in majoritate anarhisti si comunisti, si-au gasit sfarsitul in acest lagar. Inchisoarea a fost inchisa in 1954 dar a fost redeschisa ulterior in anii ’70 pentru a-i “gazdui” pe liderii africani care luptau impotriva colonialismului portughez. In prezent, fostul lagar a devenit principalul obiectiv turistic al orasului, iar in 2006 a fost inclus de catre World Monument Fund in top 100 al monumentelor din lume care trebuie vizitate.

Oferta turistica a asezarii nu se limiteaza insa la istoria tragica a vechii inchisori. Tarrafal dispune de plaje superbe, cu nisip fin si palmieri exotici. Dar spre deosebire de alte statiuni din Capul Verde, Tarrafal are ceva in plus: muntii. Tocmai aceasta combinatie speciala de plaje insorite si munti in imediata apropiere ofera un farmec aparte localitatii si a transformat Tarrafal intr-o destinatie turistica foarte apreciata. Pe plaja pot fi inchiriate bungalouri, de unde puteti asista la apusuri de soare de neuitat, privind deopotriva valurile oceanului, insulele dimprejur si culmile muntilor. Dimineata, veti fi treziti de maimutele care incep odata cu rasaritul sa se joace pe acoperisul cabanei.

Plajele ofera imagini autentic africane, cu pescari strangandu-si la apus navoadele si femei cu batice colorate carand cosuri cu legume deasupra capului. De asemenea, in Tarrafal se organizeaza anual un cunoscut carnaval de muzica si dans care se intinde pe parcursul unei nopti intregi.

Tarrafal