Biserica All Hallows by the Tower din Londra

All Hallows-by-the-Tower, dedicata Sf. Maria Fecioara, cunoscuta si sub numele de All Hallows Barking, este o biserica veche anglicana pe Byward Street, cu vedere catre Turnul Londrei.

Biserica a fost fondata in 675 de catre saxonul Abbey at Barking si numele sau a fost inspirat de manastirea All Hallows Barking. Biserica a fost construita pe locul unei foste cladiri romane, urme in acest sens fiind descoperite in cripta. A fost extinsa si reconstruita de mai multe ori intre secolele XI si XV.

Se spune ca inima lui Richard I este ingropata undeva in partea de nord a curtii bisericii All Hallows, unde se afla o capela care a fost construita de Richard in secolul al XII-lea.

Biserica a fost grav afectata de o explozie in 1650, atunci cand butoaiele de praf de pusca depozitate aici au explodat. Turnul de vest si aproximativ 50 de case din apropiere au fost distruse, si au existat mai multe decese. Turnul a fost reconstruit in 1658, singura dovada de lucrari efectuate la o biserica in timpul erei Commonwealth-ului, 1649-1660. In timpul marelui incendiu din Londra, 1666, Samuel Pepys a urcat in turnul bisericii pentru a privi cum se desfasoara incendiul, descriind ulterior ca a avut in fata ochilor o trista priveliste.

Restaurata in secolul al XIX-lea, All Hallows a fost distrusa de bombardiere germane in timpul asa numitului Blitz Krieg, in al Doilea Razboi Mondial, si a necesitat o reconstructie ampla care a fost inceputa in 1957.

Multe portiuni ale bisericii vechi au supravietuit razboiului si au fost bine restaurate. Zidurile sale exterioare sunt din secolul XV, iar usa arcuita saxona, din secolul VII, a apartinut bisericii originale. Trei statui remarcabile de sfinti, din lemn, datand din secolele XV si XVI pot fi de asemenea gasite in biserica, la fel ca si un rafinat capac de fantana de botez, care a fost sculptat in 1682 de catre Grinling Gibbons pentru £ 12, fiind considerat una dintre cele mai bune piese de sculptura din Londra. In 1999, Grupul de Arheologie AOC a excavat cimitirul si a facut multe descoperiri importante.

Biserica are si un muzeu, Crypt Museum. Acesta contine portiuni ale unui pavaj roman, care, impreuna cu multe alte artefacte au fost descoperite la mai multi metri sub biserica in 1926. Exponatele se concentreze pe istoria bisericii si a orasului si includ artefacte saxone si religioase. De asemenea, aici sunt expuse registrele bisericii care dateaza din secolul al XVI-lea, in acestea fiind notate date importante precum botezul lui William Penn, casatoria lui John Quincy Adams si inhumarea Arhiepiscopului William Laud. Laud a ramas inmormantat intr-o cripta a capelei timp de peste 20 de ani si a fost mutat in timpul restaurarii la Colegiul St. John, Oxford. Altarul criptei este din piatra neteda din castelul lui Richard I de la Athlit.

All Hallows-by-the-Tower este celebrata si amintita in intreaga lume prin folosirea numelui sau atat in Dublin (Colegiul All Hallows) cat si in Brisbane (Scoala All Hallows).

Cea mai veche informatie cu privire la orga din All Hallows este cea a lui Anthony Duddyngton, datand din 1521. Orga a fost instalata in 1675 de Thomas si Renatus Harris. In 1720 Gerard Smith i-a construit o carcasa noua. Orga a fost restaurata si imbunatatita de catre George Pike England in 1813, Bunting in 1872 si 1878, si Gray si Davison in 1902. Lucrarile au fost continuate de compania Harrison si Harrison in 1909 si 1928. Dupa distrugerea din 1940, compania Harrison si Harrison a instalat o orga noua (in 1957).

Informatii utile

Adresa

Byward St, Londra EC3R 5BJ, Regatul Unit

Cum ajung

Statia de metrou Tower Hill

Telefon

+44 20 7481 2928

Alte informatii

Exista si posibilitatea tururilor insotite de ghid (7 lire de persoana in extrasezon, 8 lire de persoana in sezon). Durata: 1.30 - 2.00 ore

Timp mediu vizitare

45min

Preturi

 • Taxa acces: Gratuit

Orar

 • Luni - Vineri: 08.00 - 18.00
 • Sambata - Duminica: 10.00 - 17.00

Localizare

GPS - Latitudine: 51.509399, Longitudine: -0.079400

Mareste harta

Legenda

 • Biserica All Hallows by the Tower din Londra
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Biserica All Hallows by the Tower din Londra