Catedrala din Pittsburgh

Centrul de invatamant al Catedralei din Pittsburgh este elementul major al campusului universitar si este trecut in Registrul National al Locurilor Istorice, aflandu-se in cartierul Oakland din oras.

Catedrala, construita in stil gotic renascentist, este cea mai inalta cladire din zona de vest a orasului si cea de-a doua din lume, ca centru de invatamant. De asemenea este si cea de-a doua cladire din lume, din punct de vedere al inaltimii cladirilor construite in stil gotic.

Bazele constructiei au fost puse in anul 1926, lucrarile fiind definitivate in luna octombrie a anului 1934, fiind deschisa oficial ca centru de invatamant in vara anului 1937.

Catedrala are o structura din otel acoperit cu calcar de Indiana si contine peste 2000 de camere, sali de studiu, laboratoare si alte facilitati destinate procesului de invatamant. Aceasta gazduieste mai multe spatii de specialitate, inclusiv un studio de teatru, birouri administrative, arhitectura sa fiind remarcata prin vitralii deosebit de frumoase, elemente arhitectonice sculpate in piatra, lemn ori elemente din fier forjat.

Partea principala a Catedralei se afla la primul nivel al cladirii si este o sala in stil gotic apartinand secolului al XV-lea, dimensiunile sale fiind de peste 2000 de metri patrati, ajungand in unele sectiuni la inaltimea de 16 metri. Aceasta sala este considerata si o fantezie a stilului arhitectonic gotic al secolului XX. Aici se pot face remarcate arcadele gotice, care sunt construite in asa fel incat isi sprijina propria greutate. Fiecare arcada cantareste aproape cinci tone si se spune ca ar putea sustine greutatea unui camion cu gabarit mediu.

Pilonii centrali sunt fabricati din otel si se inalta pana la etajele superioare ale cladirii, ele actionand doar ca un surplus la structura de sustinere. In ciuda faptului ca structura este formata cu precadere din otel, sala are o acustica foarte buna, aici fiind folosita tehnica aplicarii placutelor Gustavino, proces ce conduce la creearea unui spatiu cu rezonanta redusa.

Catedrala este casa a 29 de sali apartinanad nationalitatilor diferite, douazeci si sapte de sali de clasa si lucru sunt dedicate fiecareia dintre acestea. Fiecare camera este conceputa in pur stil traditional al respectivei nationalitati acest lucru contribuind la cunoasterea si aprofundarea celorlalte culturi, lucru ce a condus la dezvoltarea culturala a membrilor comunitatii.

Dintre cele 29 de nationalitati care isi regasesc locul aici mentionam nationalitatile engleza, irlandeza, africana, franceza, germana, austriaca, japoneza, lituaniana, norvegiana si rusa. Spre mandria noastra, Catedrala are si o sala cu specificul nationalitatii noastre, cunoscut fiind faptul ca romanii formeaza o comunitate destul de bine structurata si cu o influenta substantiala in viata culturala si economica a orasului.

Alte sali notabile din incinta Catedralei sunt Babcock Room, Braun Room si Frick Auditorium.

Localizare

GPS - Latitudine: 40.447204, Longitudine: -79.950516

Mareste harta

Legenda

 • Catedrala din Pittsburgh
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Catedrala din Pittsburgh

Pittsburg