Catedrala din Sucre

Catedrala din orasul Sucre este situata langa Piata 25 Mai si a fost construita intre anii 1552 si 1712.

Catedrala Mitropolitana este una dintre bisericile cele mai bogat ornamentate si frumoase din Bolivia. Cladirea combina diferite stiluri arhitecturale si este impartita in trei nave. Usa ce da spre piata si usa principala sunt din secolul al XVII-lea. Ambele sunt realizate din piatra si sunt decorate adecvat in stilul baroc. Turnul este si el proiectat in stilul baroc si este format din trei parti, cea de mai sus avand forma unei piramide. Balcoanele sale sunt decorate cu statui ale apostolilor si evanghelistilor in timp ce ceasul, care inca mai functioneaza, a fost lucrat la Londra in 1722.

Catedrala poate fi vizitata doar cu un ghid, care, initial va va conduce la muzeul bisericii unde veti gasi o mare varietate de arta religioasa coloniala. In interior, catedrala este uimitoare, interiorul luminos al naosului este proiectat intr-un stil neoclasic si este vopsit in alb, cu detalii aurii. Stranele sunt toate sculptate manual si pe tavan pot fi vazute candelabre uimitoare de cristal. Lumina soarelui patrunde prin vitralii facand ca picturile de pe pereti, altarul si corul sa straluceasca. Pe pereti puteti vedea picturi religioase in ulei, vechi de mai multe secole, pictate de renumitul artist Montufar. Ceea ce iese in evidenta cel mai mult in aceasta biserica este stilul grecesc "Pagoda". Altarul este incoronat de o cruce deosebita din argint numita "Cruz de Carabuco". In spatele ei se afla scaune sculptate si viu colorate. De asemenea, amvonul alb este superb, iar deasupra acestuia se afla o statuie cu un inger imbracat cu haine purtate de catre soldatii spanioli. Ceea ce nu se va vedea imediat cum intrati in Catedrala Mitropolitana este Capela Fecioarei de Guadalupe, ascunsa de o usa mare de lemn in partea stanga a altarului. Aceasta capela pot fi accesata vizitand muzeul religios. Capela este deosebit de frumos decorata. Puteti obtine permisiunea de a face fotografii doar daca declarati scopul exact in care doriti sa folositi fotografiile pe care le faceti. Cererea va poate fi refuzata. Guvernul este foarte atent cu privire la patrimoniul de arta din Bolivia.

Exteriorul Catedralei este simplu. Veti remarca minunatele porti sculptate manual din lemn, plasate deasupra nivelului strazii deoarece cu secole in urma vizitatorii se apropiau de porti calare, iar nivelul de plasare al acestora a fost proiectat astfel incat sa fie usor de atins de calareti. In cadrul catedralei se mai regaseste si o minunata poarta de fonta pe strada Nicolas Ortíz, la stanga de intrarea principala a bisericii. Pe partea dinspre piata a bisericii, langa cladirea Prefecturii, veti vedea o intrare separata cu o poarta frumoasa din piatra. Aceasta poarta duce la Capela Fecioarei de Guadalupe. De asemenea, biserica are o turla unica pe care veti vedea statui ale celor 12 Apostoli ai lui Iisus, impreuna cu un ceas pe deplin functional vechi de peste 200 de ani.

Adresa: Catedrala Mitropolitana, muzeul religios, Capela Fecioarei de Guadalupe - strada Nicolas Ortiz No. 31 – Sucre, Bolivia
Program de lucru: de luni pana vineri: 10:00 - 12:00, 15:00 - 17:00
Taxa de intrare: localnicii - 15 Bs. (bolivieni); strainii: 20 Bs. (bolivieni)

Localizare

GPS - Latitudine: -19.048816, Longitudine: -65.262156

Mareste harta

Legenda

 • Catedrala din Sucre
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Catedrala din Sucre

Sucre