Catedrala St. Michael din Coventry

Catedrala din Coventry (Coventry Cathedral) este cunoscuta si sub numele St. Michael’s Cathedral, fiind dedicata Sfantului Mihail.

Cladirea originala data inca din secolul XIV si avea o arhitectura gotica impresionanta. Din pacate, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, din cauza bombardamentelor masive ce au avut loc asupra bisericii, aceasta nu a ramas decat o ruina. Aceasta era una dintra cele mai mari parohii din Anglia, iar in anul 1918 a primit titlul de catedrala, cand s-a dorit cladirea unei Episcopii in Coventry.

Dupa bombardamentul din 1940, din fericire au ramas in picioare turnul, turla, unul din peretii exteriori si de asemenea intact a ramas si mormantul primului episcop al acesteia, Huyshe Wolcott Yeatman-Biggs. Dupa acest nefericit incident, rectorul Howard a inscriptionat pe peretele din spatele altarului cuvintele „Father Forgive” („Iarta Tata”).

Noua constructie a fost ridicata in jurul celei vechi, proiectata de Basil Spence si Arup, si construita de John Laing. Pentru designul noii catedrale a existat un concurs, proiectul lui Basil Spence fiind ales din peste alte 200. Designul sau modernist a declansat multe discutii, insa la deschidere oamenii au fost multumiti de noua cladire.

In interior, peretii sunt tapetati cu imagini cu Hristos, create de Graham Sutherland. Exista si o serie de statuete, doua dintre ele fiind „Mater Dolorosa”, ce o intruchipeaza pe Maica Domnului, si „St Michael’s Victory over the devil”, ce il intruchipeaza pe arhangelul Mihail victorios asupra diavolului. Vitraliile catedralei, create de Lawrance Lee, Keith New si Geoffrey Clarke sunt abstracte si impresionante.

Catedrala este cunoscuta pentru inovatiile sale, dar si pentru slujbe. Duminica, la ora 10:30 are loc Slujba de Impartasanie („Cathedral Eucharist”), iar la ora 16:00 incepe Slujba de Seara („Choral Evensong”). De asemenea, la 18:30 are loc un alt serviciu divin, cu muzica contemporata, rugaciune si predica. Pentru a atrage mai multi tineri la biserica, exista „The Cathedral Youth Church”.

Aici puteti vedea doua cruci speciale, originale din acest loc. Wooden Cross este o cruce din lemn, creata dupa bombardamentul din cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Pietrarul catedralei, Jock Forbes, a vazut intr-o zi doua grinzi de lemn ce intamplator se asezasera pe jos in forma unei cruci, motiv pentru care a decis sa le lege. O alta replica a celei facute in 1964 a fost realizata, iar aceasta este asezata in partea veche a catedralei, pe un altar improvizat.

Cea de-a doua cruce, este „Cross of Nails”, confectionata din trei cuie din grinda de zabrele a acoperisului vechii cladiri, de catre Rectorul Richard Howard. Ulterior, aceasta a fost mutata in noua catedrala, pe propriul altar, si a devenit un simbol al pacii si intelegerii. In toata lumea, exista peste 160 de „Cross of Nails”, toate fiind create din cuiele gasite in ruinele vechilor cladiri.

Localizare

GPS - Latitudine: 52.408001, Longitudine: -1.507170

Mareste harta

Legenda

 • Catedrala St. Michael din Coventry
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Catedrala St. Michael din Coventry