Manastirea Augustiniana din Erfurt

Augustinerkloster (Manastirea Augustiniana) este situata in Erfurt, Turingia, Germania. Luther a devenit calugar Augustinian in aceasta manastire, in anul 1505. Interiorul manastirii gazduieste o permanenta expozitie Luther, celula monahala restaurata a fratelui Martin, si o biblioteca cu carti rare despre Reforma. Augustinerkloster include un centru de conferinte cu 51 de camere confortabile.

Augustinerkloster a fost fondat de catre calugarii augustinieni (un ordin care urmeaza Regula Sf. Augustin), care s-a stabilit in Erfurt in secolul al XIII-lea. Biserica si majoritatea cladirilor manastirii au fost construite intre 1276 si 1340.

Pana in momentul Martin Luther (17 iulie 1505), Augustinerkloster a fost un centru catolic de invatare cu un colegiu teologic si o biblioteca vasta.

Luther a fost calugar aici, in perioada 1505 - 1511. La inceputul lui 1505, Luther a primit un Master of Arts la Universitatea din Erfurt si planifica a sa intre la facultatea de drept, in conformitate cu dorinta tatalui sau, Stern. Dar, la 2 iulie 1505, Luther a fost prins intr-o furtuna teribila temandu-se ca va muri lovit de un fulger. acesta a cerul ajutor la Sfanta Ana, patroana a mineritului: Ajuta-ma si voi deveni calugar! Luther a supravietuit si a pastrat cu fidelitate juramantul: a intrat la Augustinerkloster pe 17 iulie. Ca toti calugarii noi, Luther a inceput ca un novice si in 1506 a depus juramintele monahale. In 1507, Luther a fost hirotonit preot si a inceput sa studieze teologia la Universitatea din Erfurt. In 1512, el a primit doctoratul si a devenit profesor la Universitatea din Erfurt.

Manastirea augustiniana din Erfurt a fost secularizate (ultimul calugar a murit in 1556). De-a lungul secolelor urmatoare, cladirile au fost folosite pentru o scoala de gramatica, o biblioteca, un orfelinat, si o sala de asamblare. In 1646, manastirea a fost avariata de un fulger. Dupa secole de stare latenta, biserica monahala a fost restaurata in 1851.

In timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, un bombardament britanic, pe 25 februarie 1945, a distrus o mare parte din manastire, omorand 267 de oameni care se adaposteau aici in pivnitele de sub biblioteca. Reconstructia a inceput in 1946 si a fost finalizata in 1957.

Un seminar a ocupat cladirile restaurate din 1960 pana in 1993. Biserica Luterana a renovat ulterior biserica unde Luther si-a depus juramintele si a transformat aripile de est si vest ale manastirii, intr-un centru de conferinte.

Astazi, manastirea este casa a sapte surori ale Comunitatii Ring Casteller, un ordin religios protestant, in traditia benedictina, a carei membri fac juraminte de saracie, ascultare, si celibat.

Desi multe manastiri au fost pur si simplu abandonate dupa Reforma, Augustinerkloster din Erfurt nu este una dintre ele! Biserica luterana si manastirea, ofera servicii de inchinare, o biblioteca cu 60.000 de volume istorice, tururi cu ghid, o cafenea, precum si un centru de conferinte cu 51 camere.

Pentru pelerini, principala atractie a Augustinerkloster este triada "Biblie - Manastire - Luther". Expozitia manastirii a fost deschisa in 2002.

Biserica augustiniana este cea mai veche parte a manastirii, ocupand locul unei biserici parohiale, Sf. Filip si Sf. Iacob, care a fost construita in 1131. Biserica si cladirile manastirii datteaza din 1276-1340.

Biserica este atractiva, cu trei nave si o colectie remarcabila de obiecte gotice, vitralii magnifice, (de la inceputul secolului al XIV-lea)- unul descrie viata Sf. Augustin, in mai multe scene.

In timpul verii, gazdele de la Augustinerkloster dau concerte in biserica sau in curtea manastirii.

Camerele sunt moderne si confortabile, nu au TV sau radio. Incepand din 2006, o camera single costa 45 € si o camera dubla costa 38€ de persoana, pe noapte. Micul dejun este inclus.

Adresa: Augustinerstrasse 10, Erfurt, Germania, 0361/576 60 10
Taxe de vizitare: 3,50 €

Localizare

GPS - Latitudine: 50.981571, Longitudine: 11.029800

Mareste harta

Legenda

 • Manastirea Augustiniana din Erfurt
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Manastirea Augustiniana din Erfurt

Erfurt