Manastirea Sao Bento din Rio de Janeiro

Manastirea São Bento (Mosteiro de São Bento) este un lacas de cult istoric situat in centrul orasului Rio de Janeiro, in Brazilia. Acesta este unul dintre cele mai importante repere ale artei coloniale a orasului si a tarii.

Manastirea a fost fondata de catre calugarii benedictini in anul 1590. Langa aceasta se afla una dintre cele mai importante institutii de invatamant din Brazilia: Colegiul Sf. Benedict, fondat in anul 1858, care formeaza un numar considerabil de personalitati braziliene.

Istoria manastirii a inceput in anul 1590, cand a primit prin donatie un teren vast, in centrul orasului Rio de Janeiro. Initial, Manastirea i-a fost dedicata Fecioarei Conceptiei. In anul 1596, o decizie a Adunarii Generale a Portugaliei a ordonat ca toate manastirile benedictine din Brazilia sa-l aiba ca patron pe Sf. Benedict.

Resursele financiare necesare pentru construirea actualei cladiri au rezultat din veniturile obtinute de catre productia de zahar. Munca la construirea manastirii a fost realizata de sclavi. Pietrele folosite ca materie prima au fost aduse din zona in care se afla in prezent cartierul Flamengo.

Planurile noii cladiri au fost elaborate in 1617 de catre inginerul Francisco Frias de Mesquita. Constructia bisericii a inceput abia in 1633. Designul original a fost modificat in timpul constructiei de catre arhitectul Frei Bernardo de São Bento Correia de Souza, iar biserica a fost prevazuta cu trei nave. Manastirea atasata la biserica a fost finalizata in anul 1755.

Fatada are un corp central cu trei arcade la intrare si un fronton triunghiular. Interiorul bisericii este bogat si isi impresioneaza vizitatorii prin grandoare. Primul sculptor activ in biserica a fost calugarul portughez Frei Domingos da Conceição (c. 1643-1718), care a proiectat si sculptat naosul si altarul. Veti putea vedea statui magnifice ale Sf. Benedict si Sf. Scolastica si altarul Maicii Domnului de pe Muntele Zimtat si alte lucrari.

Intre 1789 si 1800, in Biserica a lucrat unul dintre cei mai mari sculptori ai Rococo Rio de Janeiro, Ignatius Ferreira Pinto. Maestrul Ignatie a refacut altarul (1787 - 1794), pastrand, totusi, detalii anterioare, cum ar fi picturi cu aspecte din viata sfintilor benedictini, care au fost pictate intre 1676 si 1684 de catre calugarul german Frei Ricardo do Pilar. Frumoasa capela Rococo a Preasfantului Sacrament (1795 - 1800) este, de asemenea, capodopera lui Ignatius. Candelabrele. In sacristia manastirii este capodopera pictorului Richard Frei, o pictura ce il reprezinta pe Domnul Martirilor, pictat in anul 1690.

In interiorul bisericii, exista, de asemenea, sapte capele ale fraternitatii: Capela Maicii Domnului Neprihanitei Zamisliri, Capela Sfantului Lawrence, Capela Sfantului Gertrude, Capela São Brás, Capela Sfantului Cajetan, Capela Maicii Domnului de la Pilar si Capela Santo Amaro.

Manastirea este deschis zilnic de la 7 la 18. Tinuta adecvata este necesara pentru a intra in templu. Clopotnita manastirii nu este deschisa pentru vizitatori.

Traditionala Liturghie de duminica din Manastirea Sf. Benedict, de la ora 10, atrage multi vizitatori. Este un eveniment care face parte din circuitul turistic al orasului, atat de competitiv incat se recomanda sosirea cu aproximativ treizeci de minute mai devreme.

Localizare

GPS - Latitudine: -22.897150, Longitudine: -43.177980

Mareste harta

Legenda

 • Manastirea Sao Bento din Rio de Janeiro
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Manastirea Sao Bento din Rio de Janeiro