Ghid turistic Ceske Budejovice

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, atractii inedite, divertisment, puncte de interes, zona centrala

Despre Ceske Budejovice

Ceske Budejovice este cel mai mare oras din regiunea Boemia de Sud, Cehia. Acest oras este situat la confluenta raurilor Vltava si Malse.

In germana, orasul České Budějovice poarta denumirea de Budweis. Orasul a devenit renumit datorita berii Budweiser, produsa in aceasta localitate inca din secolul al XIII-lea. Cea mai mare fabrica de bere din zona a fost infiintata in anul 1895, si avea toate drepturile legale de a fabrica bere sub marca Budweiser. Acelasi produs a mai fost vandut si in alta parte sub numele de "Budvar" si "Czechvar", din cauza unor conflicte cu Anheuser-Busch asupra marcii Budweiser.

Orasul České Budějovice a fost intemeiat de catre regele Přemysl II Otakar II in anul 1265, la confluenta raurilor Malše si Vltava. Constructiile stravechi, mai ales vestigiile fortaretei orasului, cu turnuri de paza si o parte din santul cu apa care inconjura fortareata, reconstituie atmosfera medievala a orasului. Una dintre cele mai frumoase constructii medievale este Primaria.

Centrul vechi al orasului pastreaza o arhitectura interesanta dupa stilul gotic, renascentist si baroc inca din secolul al XIX-lea. Aici vorbim despre cladirile din jurul Pietei Centrale. Ruinele castelului Jan Žižka, sunt situate la aproximativ 10 km distanta sud – est de oras.

In ceea ce priveste transportul in acest oras, autobuzele si troleibuzele impanzesc tot orasul. Exista si o linie feroviara internationala, care leaga Praga de Zurich, prin Linz si Salzburg, oprindu-se si in České Budějovice. Un aeroport militar vechi este localizat langa satul Plana.

Orasul se poate mandri cu multe personalitati care s-au nascut aici. Vom aminti in acest context de Franz Schuselka - un politician cunoscut al Cehiei, Otto Pilny - un pictor important, Norbert Fryd - unul dintre scriitorii remarcabili ai tarii, actorul Karel Roden si jucatorul de tenis Vladimíra Uhlírova.

Top obiective turistice Ceske Budejovice

Fabrica de Bere din Ceske Budejovice
Fabrica de Bere din Ceske Budejovice

Budejovicky Budvar (Budweiser) este o fabrica de bere situata in Ceske Budejovice, insa nu nu o confundati cu marca Budweiser din SUA. In prezent, aceasta...

Piata Premysl Otakar II din Ceske Budejovice
Piata Premysl Otakar II din Ceske Budejovice

Aceasta piata este situata in centrul orasului si este considerata ca fiind printre cele mai mari piete din Europa. Pentru cei interesati, cei care vor...

Ceske Budejovice