Informatii utile Cehia

Date generale


Capitala: Praga
Moneda: Coroana ceha (CZK)
Limba oficiala: Ceha
Fus orar: GMT 01:00
Religie: Crestini (23.3%), Alte religii (76.7%)

Cehia este recunoscuta pentru


puncte de interes
arhitectura
cultura
cladiri istorice
situri religioase
atractii inedite
muzee

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Cehia

Republica Ceha are ierni geroase, asa ca cel mai bine este sa se evite in aceasta perioada, in special intre decembrie si februarie. Sfarsitul primaverii pana in toamna – din mai pana in octombrie - este momentul cel mai placut pentru a vizita aceasta tara.

Temperaturi medii lunare in Cehia

Republica Ceha are un climat tipic continental: temperat in cea mai mare parte a anului, dar destul de rece in iarna. Vremea e destul de umeda pe tot parcursul anului, iar vara se inregistreaza de multe ori descarcari electrice bruste; iernile sunt cu zapada (in medie, exista intre 40 pana la 100 zile de zapada pe timpul iernii), si, adesea, ceata, mai ales in zonele de campie. Iernile sunt deosebit de severe peste cea mai mare parte a tarii.

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagajul dvs. articole de toaleta si consumabile medicale. Hainele groase sunt recomandate aproape pe tot parcursul anului, cu exceptia lunilor de vara, atunci cand este cald (in luna iulie este cel mai cald). Daca vizitati tara in timpul iernii, mergeti bine echipati cu haine de lana. Amintiti-va ca vremea tarii este destul de umeda, hanoracele si umbrelele impermeabile sunt necesare aproape pe tot parcursul anului.

Shopping in Cehia

Magazinele de suveniruri includ sticla de Boemia, ceramica, portelanul, sculpturile din lemn, haine brodate lucrate manual si produse alimentare. Exista o serie de magazine excelente specializate in sticla si cristal, in timp ce diferitele asociatii ale artistilor si mestesugarilor au propriile magazine de vanzare cu amanuntul (plata in moneda locala).

Alte achizitii speciale includ ceramica (in special din Kolovec si Straznice); dantela si broderia din Moravia si pietre semi-pretioase din Boemia.