Ghid turistic Jindrichuv Hradec

Recomandat pentru: istorie, puncte de interes, cladiri istorice, cultura, muzee, traditii

Despre Jindrichuv Hradec

Jindrichuv Hradec se gaseste in districtul Okres din regiunea Boemia de Sud. Dovezi despre acest oras exista inca din anul 1220, mai exact din prima jumatate a secolului al XIII-lea. La inceputul secolului al XIII-lea, aici a fost construit un castel in stil gotic care a fost renovat in stil renascentist in secolul al XVI-lea. In perioada Razboiului de 30 de ani, Jindřichuv Hradec era considerat ca fiind cel de-al doilea mare oras din Regatul Boemiei. Intre anii 1831-1935 a fost primul oras care a reusit sa aiba curent electric. In prezent, Jindřichuv Hradec este cel de-al treilea mare oras al Cehiei, dupa dupa Praga si Brno.

De interes deosebit pentru turisti sunt capela gotica si sala ceremoniilor ale castelului, cu tablouri din secolul al XIV-lea, care infatiseaza scene din viata Sfantului Gheorghe.

Muzeul orasului, care este o constructie renascentista ridicata in anul 1882, este unul din cele mai vechi muzee din Boemia. Cel mai cunoscut obiect din muzeu este Kryza, o reproducere a scenei „Nasterea Domnului” printr-un ansamblu de sisteme si mecanisme.

Personalitati care apartin acestui oras sunt: Adam Michna, cantaret si poet, Aleš Kotalík, un jucator de hockey, Jan Marek, jucator de hockey, Renáta Tomanová, un jucatori de tenis de camp si multi altii.

Top obiective turistice Jindrichuv Hradec

Castelul din Jindrichuv Hradec
Castelul din Jindrichuv Hradec

Castelul din Jindrichuv Hradec se intinde pe o suprafata de 3 ha si jumatate. Constructia castelului medieval, numit “Novum castrum“ (Castelul...

Muzeul Orasului Jindrichuv Hradec
Muzeul Orasului Jindrichuv Hradec

Muzeul Orasului Jindrichuv Hradec (Jindrichohradecka) a fost ridicat in anul 1882, iar 2 ani mai tarziu s-a deschis publicului pentru prima expozitie....

Jindrichuv Hradec