Ghid turistic Karlovy Vary

Recomandat pentru: puncte de interes, arhitectura, atractii inedite, cladiri istorice, lacasuri de cult, muzee, situri religioase

Despre Karlovy Vary

Karlovy Vary (in germana Karlsbad) este un oras si o statiune balneara in nord-vestul Cehiei, la poalele Muntilor Metaliferi si la varsarea raului Teplá in Eger (Ohře). Populatia orasului numara 52.000 de locuitori.

Numele orasului vine de la regele Boemiei, Charles IV, care a fondat orasul in 1370. Orasul fiind renumit pentru izvoarele sale termale si pentru arhitectura sa plina de culoare, a fost o destinatie preferata inclusiv de tarul Petru cel Mare, imparatul Franz Josef I, Beethoven, Wagner, Brahms, Tolstoi, si Marx. Asadar, Karlovy Vary a devenit in secolul al XIX-lea, o destinatie turistica populara, cunoscuta mai ales pentru faptul ca aici veneau celebritati internationale pentru tratament balnear.

Dupa al Doilea Razboi Mondial, populatia germana a fost indepartata si orasul a fost populat in mare parte cu colonisti cehi. In prezent, in oras se vorbeste mult limba ceha, dar semnele de culturii germane sunt inca foarte evidente.

Ca turist in Karlovy Vary veti vizita cu siguranta Colonadele, situate in jurul izvorului Tepla. Acesta este locul in care veti gasi 12 izvoare termale, datorita carora statiunea este vestita. Fiecare Colonada gazduieste un izvor termal.

Arhitectura din Karlovy Vary este deosebita. Cladirile originare dateaza din perioada Renasterii, dar regasim si cladiri din “Epoca de Aur” a statiunii, in stil romantic si gotic. Cea mai veche constructie e Turnul Castelului, cladit pe structura conacului de vanatoare, construit din ordinul imparatului Carol.

Anual, aici se desfasoara anual Festivalul de Film de la Karlovy Vary, care are loc in luna iulie. Festivalul atrage anual personalitati din lumea cinematografiei mondiale. De altfel, hotelurile din statiune se mandresc ca au gazduit diversi actori sau personalitati din lumea culturala, si isi atrag turistii afisand la intrare, pe langa meniu, poze cu acestia. (Michael Douglas, Morgan Freeman etc).

Intre alte festivaluri organizate in Karlovy Vary se numara: Festivalul Gastronomic (in mai), Festivalul International Student Film (in iulie), Festivalul Folcloric (in septembrie) si Festivalul de jazz (in septembrie).

Veti gasi optiuni de cazare pentru bugete diferite. In situatia in care doriti sa optati pentru o cazare ieftina, incercati la Camping Brezovy Haji la 3 km sud de oras sau la Titty Twister Hostel. Pentru un pret mediu incercati la Hotel Cordoba, Hotel Kavalrie, Pensiunea Rainbow, sau Villa Basileia. Pentru conditii de lux dar preturi mai mari, incercati la Grandhotel Pupp, Hotelul Carlsbad Plaza sau Thermal Hotel.

Pentru a vizita acest oras cautati un zbor catre Aeroportul Praga. Din Praga veti putea inchiria o masina sau puteti lua un autocar, pentru ca in doua ore sa fiti in Karlovy Vary.

Top obiective turistice Karlovy Vary

Biserica Sfantul Luca din Karlovy Vary
Biserica Sfantul Luca din Karlovy Vary

Biserica Sfantul Luca din Karlovy Vary a fost ridicata in anul 1877, dupa un design pseudo-gotic, in centrul orasului. Desi piatra de temelie a bisericii...