Ghid turistic Lednice

Recomandat pentru: arhitectura, atractii inedite, cladiri istorice, gradini, lacasuri de cult

Despre Lednice

Lednice este un sat situat in Moravia de Sud, Republica Ceha. In anul 1996 acest mic sat a fost inscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Lednice gazduieste un palat si cel mai mare parc din tara, care acopera 200 km². Initial, Palatul Lednice a a fost o vila renascentista, iar in secolul al XVII-lea a devenit o resedinta de vara a familiei Liechtenstein. In perioada 1846-1858 palatul a fost pe larg reconstruit in stil neo-gotic, sub supravegherea arhitectului Georg Wingelmüller. Parcul din jurul palatului este configurat in stilul unei gradini englezesti si contine o serie de lucrari realizate de Joseph Hardtmuth, ruinele artificiale ale unui castel medieval de pe malul râului Thaya si un minaret (turn alipit unei moschei, de unde preotii musulmani cheama credinciosii la rugaciune) cu o inaltime de saizeci de metri, la momentul constructiei sale (1797-1804) considerat cel mai inalt din afara lumii musulmane.

Un element important al parcului este marea gama de specii de arbori autohtoni si exotici si strategia de plantare adoptata. In perioada 1858-1929, Jan Josef al II-lea s-a dedicat imbunatatirii si conservarii peisajului. Ulterior, prin activitatea arhitectilor Iosif Hardtmuth, Josef Kornhausel si Franz Engel, o serie de elemente romantice au fost introduse in peisaj.

Turistii au posibilitatea de a vizita unul dintre palatele impresionante ale Europei si de a petrece timp plimbandu-se prin uimitorul parc.

Lednice ofera oportunitati de cazare la camping - Autocamp Apollo; pensiuni: Cerny jezdec ofera camere confortabile in centrul Lednice in apropierea parcului; si hoteluri. Garni Hotel dispune de camere spatioase. Acesta este situat in Parcul Chateau, aproximativ la 0,5 km de centrul orasului. Pe de alta parte, hotelul Hranicní Zamecek este un monument arhitectural semnificativ al Lednice – Valtice, fiind construit de familia Liechtenstein in anii 1816 - 1819 in satul Hlohovec in apropierea lacului Hlohovec.

Centrul orasului Lednice este mic si usor accesibil. In centru veti gasi si un birou de informatii turistice.

Chiar si in situatia in care nu va veti caza in Lednice, satul este usor de vizitat in cadrul unei excursii de o zi, cu plecare de la Brno, Viena sau Bratislava.

Top obiective turistice Lednice

Serele Castelului din Lednice
Serele Castelului din Lednice

Constructia serelor a avut loc odata cu reconstructia castelului, in anul 1844, avand o structura moderna din fier. Serele Castelului din Lednice au o...

Minaretul din Lednice
Minaretul din Lednice

Constructia a fost ridicata intre anii 1798 – 1802 dupa proiectul arhitectului Hardmuth. Minaretul din Lednice este amplasat pe un teren mlastinos...

Lednice