Ghid turistic Olomouc

Recomandat pentru: puncte de interes, plimbari in aer liber, situri religioase, zona centrala, arhitectura, lacasuri de cult, atractii inedite

Despre Olomouc

Olomouc este unul din cele mai importante orase din Cehia. Orasul Olomouc a fost intotdeauna un centru de atractie pentru turistii din intreaga lume, pentru comercianti si pentru oamenii de afaceri, toate acestea datorita istoriei bogate a orasului, universitatii vechi, culturii, traditiilor de mestesugarit dar si datorita locatiei centrale.

Orasul dateaza din secolul al X-lea si are cateva exemple arhitecturale frumoase si vechi. Orasul promoveaza toate activitatile culturale si artistice, in aceasta zona gasindu-se Teatrul din Moravia, Orchestra Filarmonicii din Moravia dar si cateva galerii si muzee. Orasul vechi este situat intre doua piete, Horni si Colni. Aici gasiti cele mai interesante si atragatoare cladiri si obiective turistice.

In prezent, cand vorbesti despre Olomouc, vorbesti despre un oras industrial care pastreaza mult din caracterul sau istoric. Bulevardele orasului si pietele sunt largi si, impreuna cu parcurile si spatiile verzi, fac din acest oras un loc foarte placut pentru o plimbare in aer liber.

Daca ajungeti in vacanta in Olomouc, puteti sa solicitati detalii la Centrul de Informatii Turistice. Acesta este deschis 7 zile pe saptamana, zilnic intre orele 9:00 – 19:00, si ofera turistilor informatii despre orasul Olomouc si despre obiectivele turistice, dar si cateva sfaturi despre cum sa-si petreaca vizitatorii timpul liber. Veti primi materiale informative, suveniruri, bilete la evenimentele culturale. Aici mai puteti gasi informatii despre posibilitatile de cazare in orasul Olomouc sau puteti beneficia de o plimbare prin oras alaturi de un ghid turistic. Acest centru se gaseste in cladirea Primariei din Olomouc.

Olomouc