Ghid turistic Ostrava

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, atractii inedite, cladiri istorice, divertisment, gradina zoologica, istorie, muzee

Despre Ostrava

Orasul Ostrava este cel de-al treilea oras din Republica Ceha, dupa Praga si Brno. Se gaseste la confluenta raurilor Ostravice, Odra si Opava. Orasul este amplasat la o distanta de 10 km sud de granita cu Polonia si 50 km vest de granita cu Slovacia. Ostrava mai serveste si ca resedinta a regiunii Moravia-Silezia si a districtului Ostrava-město. Cu toate ca nu pare sa fie una din destinatiile preferate de turisti, orasul va poate oferi foarte multe locuri interesante de vizitat.

Ostrava a fost fondata in anul 1267 si a primit statutul de oras in anul 1279. Mult timp orasul a fost impartit in doua parti, Moravská Ostrava si Slezská Ostrava. In secolul al XIX-lea, aici au fost construite mine pentru extractia carbunelui negru. De asemenea, tot atunci a fost deschisa si prima otelarie din oras. Cresterea industriala a fost posibila datorita finalizarii construirii caii ferate, si orasul a continuat sa se dezvolte si in secolul al XX-lea. Cu toate acestea, Ostrava a suferit bombardamente grele din perioada celui de Al Doilea Razboi Mondial, care a distrus o mare parte din oras.

In prezent, Ostrava este un centru industrial important si centrul ariei urbane care contine orasele Karviná, Bohumin, Český Těšín si Bruntál.

Ostrava s-a schimbat foarte mult dupa Revolutia de Catifea. Industria grea este acum reprezentata doar de catre otelarie.

Atractia cea mai renumita din oras este probabil strada Stodolni, cu mai bine de 60 de cluburi si pub-uri. Atmosfera diferita, stilul muzical din pub-uri si animatia omniprezenta face aceasta strada sa fie una speciala.

Daca ajungeti in zona, nu ratati centrul istoric al orasului, care a fost restaurat recent si este plin de cladiri interesante si atragatoare, de biserici si de magazine care va vor atrage.

In partea de nord a orasului gasiti Muzeul Mineritului (Hornick Muzeum), care detine o colectie unica de utilaje folosite pentru extractia carbunelui, dar echipamente necesare acestei activitati.

Orasul are si cinci teatre, unde vi se ofera spectacole de opera, drama, balet si opereta. In plus, sunt cateva centre culturale unde se tin piese de teatru si alte evenimente muzicale cu artisti din Cehia sau din strainatate.

Orasul este cu adevarat incantator, asa ca nu-l ratati daca se intampla sa treceti prin aceasta zona. Pentru a ajunge aici, este bine de stiut ca Aeroportul International Ostrava-Mošnov este la aproximativ 30 de minute de oras. De la aeroport se poate ajunge in oras cu autobuzul.

Top obiective turistice Ostrava

Castelul Silesian din Ostrava
Castelul Silesian din Ostrava

Castelul Silesian din Ostrava este unul din cele mai vechi momente din oras. Castelul a fost construit intre anii 1280 – 1290, iar in anul 1534 castelul...

Strada Stodolni din Ostrava
Strada Stodolni din Ostrava

In Ostrava exista mai multe strazi care se gasesc in apropierea centrului orasului, fiind pline de baruri si cluburi si care dau un farmec aparte vietii...

Gradina Zoologica din Ostrava
Gradina Zoologica din Ostrava

Gradina Zoologica din Ostrava ofera turistilor peste 350 de specii de animale, care sunt crescute pe o suprafata de 100 ha. La Gradina Zoologica se poate...

Muzeul Mineritului OKD din Ostrava
Muzeul Mineritului OKD din Ostrava

Acest muzeu detine o colectie de unelte ale minerilor. Aici mai puteti vizita si cei 20 m de galerii subterane, dar si o galerie originala din secolul...

Ostrava