Ghid turistic Pardubice

Recomandat pentru: puncte de interes, plimbari in aer liber, arhitectura, arta, centre culturale, centru de relaxare, cultura

Despre Pardubice

In Boemia de est, la sud de Hradec, se gaseste orasul Pardubice, care este faimos pentru „Marea Alergare cu Obstacole din Pardubice”, competitie care se desfasoara anual. Traditia acestei intreceri dateaza inca din anul 1874. Traseul este foarte dificil, iar cursa pare sa atraga turisti din toate regiunile.

Un alt eveniment anual este Competitia de Tenis la Juniori, un eveniment care se desfasoara aici de un secol. Desi acest oras este unul industrial, veti avea surpriza sa descoperiti ca Pardubice este si un oras al sportului, al culturii si al istoriei.

Viata in Pardubice este marcata nivelul ridicat al educatiei, orasul avand numeroase universitati. Dat fiind faptul ca vorbim despre un oras care este si centru universitar, aici veti intalni multi tineri care vorbesc engleza.

Majoritatea cladirilor din Pardubice dateaza din perioada de dupa incendiul din 1507, care a distrus o mare parte din oras. Printre cladirile cele mai importante gasim Biserica Gotica Sf. Bartolomeu si Teatrul Art Nouveau din secolul al XX-lea. In piata principala (Pernstejnske namesti) se afla Poarta Verde, care dateaza din secolul al XVI-lea, multe case in stil renascentist, dar si Castelul Sgraffitoed. Acest castel adaposteste un mic muzeu regional, dar si o colectie de arta ceha.

In Pardubice exista o varietate de restaurante care ofera o larga selectie a bucatariei internationale si cehe. In jurul pranzului, aproape toate restaurantele ofera o masa la un pret foarte atractiv (supa 15 CZK, felul principal 50 – 70 CZK). In general, gasiti mai mult localuri cu specific traditional.

Pardubice va ofera si alte forme de relaxare printre care gasim: pub-uri, cluburi, discoteci, cinematografe, festivaluri si teatre. De asemenea, aici mai aveti sansa de a intalni o varietate de activitati culturale (muzee, teatre, galerii, biblioteci), dar si mall-uri de unde va puteti face cumparaturile.

Pardubice