Informatii utile Praga

Date generale


Moneda: Coroana ceha (CZK)
Limba oficiala: Ceha
Fus orar: GMT 01:00

Praga este recunoscuta pentru


puncte de interes
arhitectura
muzee
cultura
situri religioase
istorie

Cand este indicat sa vizitati orasul Praga

Praga este un oras care poate fi vizitat in orice moment al anului. Atunci cand planificati o excursie la Praga, trebuie sa stiti la ce va puteti astepta in fiecare din cele patru anotimpuri, precum si perioadele in care se desfasoara cele mai bune festivaluri.

Din decembrie pana in februarie iarna coboara in Praga. Zilele sunt, in general, uscate si insorite, iar temperaturile sunt reci. Primavara este un moment frumos pentru a vizita orasul; veti gasi temperaturi calde, dar inca nu fierbinti. Zilele sunt uscate si insorite.

Verile din Praga sunt calde si umede, cu ploi si furtuni foarte frecvente. Temperaturile sunt de obicei, sub 30 grade C, dar in multe zile vor ajunge intre 30 si 35 de grade C. Tineti cont ca zilele vor fi fierbinti pana prin septembrie. Toamna ofera un sezon frumos, cald si placut. Copacii incep sa isi schimbe culorile si orasul este vibrant.

Temperaturi medii lunare in Praga, Cehia

Praga are o multime de festivaluri de vara in aer liber, la care va puteti distra. Cel mai popular dintre acestea este Festivalul de Muzica clasica. Primavara si toamna se organizeaza, de asemenea, festivaluri internationale de muzica. Aproape de inceputul iernii, va puteti distra mergand in mai multe piete de Craciun si participand la Festivalul de Anul Nou.

Sezonul de varf din Praga este, in general, in jurul Pastelui, de Craciun, mai, iunie si septembrie. Extrasezonul se incadreaza din ianuarie pana in martie si include, de asemenea noiembrie. In timpul acestor luni va puteti astepta sa platiti jumatate de pret la hoteluri.

Ce sa luati in bagaj

Pentru sezonul de iarna adaugati in bagaj palarii si manusi, si fiti pregatit cu haine care sa va protejeze de vanturile reci. Daca sunteti astmatic nu uitati inhalatorul deoarece poluarea tinde sa creasca in timpul iernii. Primavara adaugati in bagaj haine pe care sa le puteti purta in straturi, dar ambalati si o umbrela. Pentru vara, adaugati in bagaj haine din tesaturi usoare, dar si haine impermeabile. Ca si primavara, toamna amintiti-va sa va imbracati cu haine in straturi.

Shopping in Praga

Strazile din jurul Orasului Vechi sunt pline de magazine orientate catre turisti: vanzare de cristale de Boemia, tricouri de fotbal si alte produse. Artera intre Podul Carol si Piata Orasului Vechi ofera magazine cu marfa la jumatate de pret. Daca sunteti in cautarea unor suveniruri mergeti in zona Podul Carol. Printurile de picturi si fotografii de buna calitate sunt foarte populare, si o modalitate foarte buna de a va aminti de Praga.

Exista mai multe mall-uri comerciale de mari dimensiuni in Praga. Palladium, situat in centrul orasului, este cel mai nou mall si, probabil, cel mai luxos. OC Letnany este cel mai mare mall din Republica Ceha. OC Chodov este un mall imens ce include si un hypermarket.