Transport Cehia

Transportul cu autocarul in Cehia

Curse internationale cu autocarul se fac din mai multe orase europene, cu legaturi directe din Germania, Polonia, Olanda, Slovacia, Elvetia, Austria etc. Un serviciu bun este oferit de catre compania de autobuze Eurolines.

Un mijloc ieftin si excelent de a calatori intre Praga si alte orase importante sunt autocarele de la Student Agency. Aceste autocare sunt, de obicei, un pic mai repide si costa mai putin decat trenurile cehe. Pe unele rute, de exemplu, de la Praga la Brno, de la Praga la Karlovy Vary sau Liberec, nu exista nici o legatura directa de tren, astfel incat autocarele sunt de departe cea mai buna optiune. De obicei, nu trebuie sa rezervati un loc, dar in cazul in care va deplasati in zilele de vineri sau in timpul sarbatorilor de la sau spre Praga acest lucru este recomandat. In afara de acest operator, exista multe alte companii de transport cu autocarul care leaga de Praga si alte orase.

Transportul cu autobuzul in Cehia

Calatoriile cu autobuzul local, intre orasele mici si satele din jur sunt, de obicei, operate de companii cu numele CSAD. Pe autobuzele locale veti plati de foarte multe ori biletul direct la sofer. Calendare de calatorie cu autobuzul, atat la nivel local si pe distante lungi sunt disponibile pe site-ul IDOS.

Transportul cu masina in Cehia

Varsta minima de conducere este de 18 ani. Limitele de viteza sunt 50 kph, in zonele construite, 90 kph in afara zonelor construite si 130 kph pe autostrazi. Centurile de siguranta sunt obligatorii si copiii cu varsta sub 12 ani trebuie sa stea in spate. Farurile trebuie sa fie pornite in orice moment in timpul deplasarii.

Republica Ceha este o tara de toleranta zero. Este ilegal de a conduce un vehicul sub influenta oricarei cantitati de alcool, iar incalcarile legislative sunt puternic pedepsite. Amenzile rutiere pot fi platite, de obicei la fata locului.

Transportul cu trenul in Cehia

Serviciu international de tren asigura legaturi cu mai multe puncte din Europa, cu conexiuni directe in timpul verii din Romania, Bulgaria si Muntenegru.

Trenurile din Republica Ceha sunt operate in mare parte de catre compania de stat Ceske Drahy, dar exista si doi operatori privati cu trenuri foarte confortabile si moderne, comparabile cu standardele europene.