Ghid turistic Antofagasta

Recomandat pentru: plaja, pescuit, monumente, cultura, istorie, gastronomie

Despre Antofagasta

Antofagasta este un oras port din Chile, care se afla in partea de Nord a tarii si are rolul de capitala a regiunii in care se afla. Populatia acestui oras este de aproximativ 300.000 de locuitori.

Economia acestui oras se bazeaza, in mare parte, pe minele de minereuri, iar acest lucru a dus la o crestere lenta, dar, cu toate acestea, stabila, in care majoritatea afacerilor s-au dezvoltat, construindu-se, de asemenea, multi zgarie nori, care imbogatesc orasul, din punct de vedere arhitectural.

In trecut, acest oras apartinea tarii Peru, dar, datorita Razboiului din Pacific, Chile a pus stapanire pe acest teritoriu. De atunci, orasul a cunoscut o cadere economica pana la mijlocul secolului al XX-lea. De atunci, Antofagasta a suferit o crestere remarcabila, prin construirea multor cladiri, multe dintre ele fiind zgarie nori, iar orasul da o alura de un contemporanism inedit.

Desi Antofagasta este un oras de coasta, el se afla la 40 de metri inaltime fata de ocean. Astfel, zona urbana a orasului incepe intr-un mod abrupt. Climatul care predomina aceasta regiune este cel desertic, chiar daca se afla intr-o zona de coasta. Acest teritoriu este acoperit, o mare parte din timp, de nori, dar, cu toate acestea, ploua destul de rar. Cea mai mica temperatura inregistrata in acest oras a fost de 5 grade Celsius, in timp ce media anuala este de 17 grade Celsius.

Economia nu se bazeaza doar pe exploatarea de cupru, ci si pe minereuri non-metalice, cum ar fi pe nitrati si iod. Mai mult decat atat, ea se bazeaza si pe turism, in care sunt vizitate vechile lacasuri ale incasilor, ruinile putand fi vizibile si in ziua de azi.

Antagona este legata, in mare parte, prin autostrazi, de o mare parte a tarii, sistemul principal de transport folosit in aceasta regiunea fiind cel de autobuze, desi exista o gara si un aeroport. Pentru a ajunge in Antagona, Chile, puteti lua un avion, care va face o escala in Vestul Europei sau, daca doriti, din Portugalia puteti lua un vapor care va va duce in America. De acolo, exista multe autobuze sau aeroporturi, care va asigura transportul catre Chile.

Datorita expansiunii economice din Antofagasta, aici veti putea gasi absolut orice doriti, de la bancomate, pana la hoteluri de 5 stele sau alte facilitati moderne. Aceasta tara are cea mai mica rata de criminalitate dintre toate statele din Sudul Americii, fiind, prin urmare, una dintre cele mai vizitate de turisti. Mai mult decat atat, istoria incasilor, care este pastrata in multe dintre muzee si situri arheologice, va va impresiona, cu siguranta.

 

Antofagasta