Ghid turistic Castro

Recomandat pentru: biserici, traditii, pescuit, peisaje, natura, gastronomie

Despre Castro

Un oras destul de mic, din Chile, dar, totusi, cu o valoare istorica mare, precum mai toate orasele din America de Sud, este Castro. Acesta a fost fondat de catre spanioli, in anul 1567, si are o populatie de aproximativ 40.000 de locuitori, dintre care 30.000 locuiesc in zona urbana.

Castro este al 3-la oras ca vechime din Chile. Acesta se afla in partea Central-Vestica din Chile, fiind, totodata, un oras port. Acesta este unul dintre orasele care nu s-a dezvoltat, din punctul de vedere al constructiilor, spre deosebire de cele vecine.

Cu toate acestea, Castro este des vizitat de catre turisti, datorita cladirilor vechi si a caselor de tip palafitos. Palafitos sunt casele traditionale din lemn, lipite unele de celelalte, acest tip fiind foarte des intalnit in Chile, dar se afla in abundenta in Castro. Un obiectiv turistic interesant din Castro este Piata de Armas, care contine un parc bine ingrijit si atragator, in care va puteti relaxa si o biserica, aceasta marcand centrul orasului. Un alt obiectiv turistic important din acest oras este Muzeul Regional din Castro, in care sunt expuse multe obiecte ce apartin etnografiei si arheologiei. Mai mult decat atat, Muzeul de Arta Moderna din Chile detine una dintre cele mai importante colectii de arta moderna din America de Sud.

Pentru a ajunge in Castro trebuie sa luati in avion catre alt oras apropiat, dupa care puteti calatori spre oras doar cu autobuzul, deoarece aeroportul si linia de tren a fost distrusa intr-un cutremur din anul 1960, si nici una dintre acestea nu au fost reconstruite.

Castro