Ghid turistic Copiapo

Recomandat pentru: plaja, muzee, alte atractii

Despre Copiapo

Copiapo, un oras cu o populatie de aproximativ 158.000 de locuitori, se afla in Nordul tarii Chile si la doar 40 de kilometri de coasta. Economia acestui oras se bazeaza, in cea mai mare parte, pe exploatarea de argint si cupru.

Un monument national, vizitat foarte des de catre turisti, este Statia de Tren din Lemn. Aici a fost construita prima linie de tren, intre Copiapo si Caldera, iar, pentru a comemora acest aspect, autoritatile locale au decis sa protejeze vechea gara.

Copiapo a fost fondat in anul 1744, pentru a putea sustine exploatarea minelor de aur si de cupru, iar, in scurt timp, a devenit cel mai important oras din Chile. Importanta lui a crescut odata cu timpul, deoarece, in mijlocul secolului al XIX-lea, au mai fost descoperite cateva mine de argint. Astfel, economia acestui oras este una solida, deoarece exista foarte multe minereuri de exploatat.

Clima arida ce se regaseste in aceasta zona ofera temperaturi medii anuale de aproximativ 23 de grade Celsius, rareori ajugandu-se sub 10 grade Celsius.

Economia se bazeaza, pe langa industria de minereuri, pe agricultura. Aici se cresc struguri, masline, rosii, unele citrice si avocado. Mai mult, turismul a crescut foarte mult in ultima perioada, construindu-se multe hoteluri pentru a face fata numarului mare de turisti.

Daca ajungeti in orasul Copiapo, puteti vizita Muzeul Mineralogic, Gara din Lemn, Mina de Cupru San Jose – care a fost inchisa, Muzeul Regional al familiei Matta si Plaza de Armas.

Copiapo