Informatii utile Chile

Date generale


Capitala: Santiago
Moneda: Peso chilian (CLP)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -03:00
Religie: Crestini (89.4%), Alte religii (10.6%)

Chile este recunoscuta pentru


peisaje
relaxare
gastronomie
plaja
shopping
natura
istorie

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Chile

Din punctul de vedere al climei, Chile prezinta o varietate foarte larga. In Nord, se afla Desertul Atacama, care prezinta una dintre cele mai uscate zone din America. In centrul tarii, climatul este Mediteranean, in care temperaturile rareori scad sub 0 grade Celsius. In partea de Sud si Sud – Est, se regaseste climatul subtropical umed is cel oceanic, inclusiv tundra alpina si ghetari. Chile dispune, precum mai toate tarile din America de Sud, de toate cele patru anotimpuri.

Partea Nordica si cea Centrala este aproape stearpa de vegetatie, fiind o zona desertica. In cel mai bun caz, in aceasta arie puteti gasi zone mici de verdeata. Cu toate acestea, in partea de Sud, datorita precipitatiilor intense si a climei in cauza, s-au format paduri foarte dense, in care biodiversitatea este enorm de mare.

Temperaturi medii lunare in Chile

Turismul, desi relativ slab pana acum un deceniu, a suferit o crestere substantiala in Chile, mai mult de 2 milioane de persoane vizitand, anual, aceasta tara. Principala atractie din Chile este, dupa cum probabil stiti, Insula Pastelui. Aceasta zona a fost anexata ca aparatinand acestei tari inca din anul 1888. Ea apartine Patrimoniului Mondial UNESCO, datorita amenintarilor de exploatare si mediu pe care le suferea. Mai mult decat atat, Insula Pastelui este una dintre cele mai indepartate, dar populate, insule din lume. Ea este cunoscuta datorita monumentelor misterioase care se afla in interiorul ei.

Limba oficiala in Chile

Limba oficiala este Spaniola, desi mai sunt vorbite si altele native, precum Mapudungun, Quechua, Aymara si Rapa Nui. Desi acestea erau limbile vorbite inainte de invazia spaniola, cei 200 de ani de ocupatie si-au lasat adanc amprenta.

Capitala tarii este Santiago Metropolis, avand o populatie de aproximativ 5,8 milioane de locuitori, in timp ce celalalte orase nici nu ajung la 1 milion.

Inainte ca Spania sa puna stapanire pe aceasta tara, in secolul al XVI-lea, Cultura Andina era cea care domina partea de Nord, in timp ce, in partea de Sud, cultura Mapuche isi lasa amprenta. Mai mult decat atat, cultura spaniola a fost implementata in acest teritoriu, pana in secolul al XIX-ea, cand au aparut influente britanice, franceze si germane.

De asemenea, veti fi placut impresionati odata ce ascultati una dintre piesele de folclor sau clasice din Chile. Cu toate acestea, diferentele in stil sunt usor de recunoscut, intre muzica din Nord si cea din Sud.

Viza turistica in Chile

Pentru a calatori in aceasta tara, cetatenii romani nu au nevoie de viza. Tot ce aveti nevoie este de un pasaport valabil si de o suma de minim 2000 de Euro in cont, pentru a demonstra ca va puteti intretine pe o perioada scurta de timp. Totusi, perioada maxima de sedere este de 90 de zile, putand, totusi, sa va extindenti aceasta perioada prin a depune un dosar la ambasada romana din orasul in care va aflati.