Ghid turistic Insula Chiloe

Recomandat pentru: pinguini, mitologie, observarea balenelor, biserici, traditii

Despre Insula Chiloe

Insula Chiloe este a 2-a cea mai mare insula din Chile. Aceasta are 8.394 de kilometri patrati si se claseaza pe locul 5 in topul celor mai mari insule din America de Sud. Capitala acestei insule este Castro, orasul fiind al 3-lea ca vechime din Chile, fiind fondat in anul 1567.

S-au gasit dovezi ca, in acest loc, au locuit oameni inca de acum 7.000 de ani. Cu toate acestea, exista mai multe informatii privind istoria incepand cu secolul al XVI-lea, cand spaniolii au ajuns pe insula Chiloe. Astfel, primul oras construit in aceasta zona a fost Castro, care, de-a lungul timpului, a primit titlul de capitala. Totusi, Chiloe nu a apartinut lui Chile pana in anul 1826. Incepand cu acest an, cand, totodata, au fost posibile migrarile catre Peninsula Chile, numarul locuitorilor au scazut, treptat, cu aproximativ 30%. Cu toate acestea, Insula Chiloe a reusit sa creasca din punct de vedere economic, pentru ca, la inceputul secolului al XX-lea, locuitorii puteau trai in conditii foarte bune pe meleagurile lor.

La sfarsitul secolului al XIX-lea, inceputul celui de-al XX-lea, Chiloe a devenit un centru mondial pentru vanatorii de balene, dar si producatorul principal de sine de tren pentru Chile. Datorita industriei aflate intr-o permanenta dezvoltare, s-au construit noi orase precum Quellon, Chonchi, Quemchi, si asa mai departe. Pe masura ce agricultura ce se dezvolta si agricultura, cresteau numarul locuitorilor, ocupand zonele nepopulate. In jurul anului 1900, se dadea pamant gratis tuturor celor care doreau sa traiasca in Chiloe.

Climatul care se regaseste in aceasta insula este cel temperat, zona fiind putin racoroasa si umiditatea este mare. In partea de vest a insulei se afla o zona salbatica, ocupata, in mare parte, de padure, in timp ce in partea de est se afla partea urbana.

Pentru a ajunge pe Insula Chiloe, puteti calatorie fie cu un vapor, fie pe cale aeriana. Aeroportul de pe aceasta insula este unul national, prin urmare, pentru a ajunge aici trebuie, mai intai, sa fiti in Chile. Puteti lua un avion din aeroportul din capitala Santiago, acesta oferind curse regulate spre Chiloe.

Insula Chiloe