Informatii utile Insula Pastelui

Date generale


Moneda: Peso chilian (CLP)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -03:00

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Insula Pastelui

Insula Pastelui poate fi vizitata pe toata perioada anului, datorita climei subtropicale maritime. Aici, minima medie anuala este de aproximativ 20 de grade Celsius, temperaturile scazand foarte rar sub 15 – 16 grade Celsius. Locuitorii acestei insule traiesc, majoritatea dintre ei, din turism, deci, puteti merge oricand in Insula Pastelui, cei care traiesc aici asteptandu-va cu drag.

Temperaturi medii lunare in Insula Pastelui, Chile

Modalitati de plata in Insula Pastelui

Moneda oficiala de pe aceasta insula este peso, dar, cu toate acestea, exista si schimburi valutare, datorita fluxului mare de turisti ce vin viziteze Insula Pastelui in fiecare an.

Posibilitati de cazare in Insula Pastelui

Probabil nu ati fi crezut, dar, pe Insula Pastelui, exista cateva pensiuni si hoteluri, dintre care unul de 5 stele, pentru turistii mai pretentiosi. Mai mult decat atat, exista multi localnici care ofera un loc de cazare, la un pret mult mai mic fata de cel practicat de hoteluri si pensiuni.

Viza turistica pentru Insula Pastelui

Deoarece apartine de Chile, pentru a vizita Insula Pastelui nu veti avea nevoie de o viza, dar, cu toate acestea, veti avea nevoie de un pasaport valabil. Mai mult decat atat, va trebuie sa aveti o suma minim de 2000 de Euro in cont, pentru ca statul sa poata primi in tara.

Shopping in Insula Pastelui

Desi nu exista mall-uri sau alte centre comerciale, aici gasiti foarte multe obiecte de artizanat, locuitorii axandu-se pe creearea obiectelor hand-made, reflectand, intr-o oarecare masura, viata pe care ei o duc in acest loc superb.

Insula Pastelui