Ghid turistic La Serena

Recomandat pentru: plaja, observator astronomic, biserici, pinguini, gradini, relaxare, gastronomie

Despre La Serena

La Serena este un oras ce se afla in Nordul tarii Chile. Acesta este al 2-lea ca vechime, dupa capitala tarii, fiind fondat in anul 1544, si gazduieste aproximativ 190.000 de locuitori.

Rolul acestui oras era foarte important in secolul al XVI-lea, fiind un port de legatura intre Santiago, capitala tarii Chile, si Lima, capitala Peru-ului, in timpul dominatiei spaniole. Precum mai toate orasele din coasta Americii de Sud, La Serena a fost reconstruit de cateva ori, din cauza unor cutremure care au zguduit aceasta parte a continentului, dar si datorita unor incendii masive, cauzate de piratii care jefuiau acest oras.

Cu toate acestea, in mijlocul secolului al XX-lea, orasul a fost reconstruit in intregime, gratie presedintelui din acea perioada, Gabriel Gonzalez Videla. Astfel, in ziua de azi, putem admira unele constructii cu adevarat impresionante din acea perioada, cum ar fi Catedrala de la Serena. Aceasta imbina arhitectura traditionala din secolul al XX-lea, dar si unele trasaturi de modernism, datorita restaurarilor de care a suferit.

La Serena dispune de unele dintre cele mai superbe plaje din toata coasta Americii de Sud. In ultimele decenii, turismul a devenit foarte important pentru acest oras, o mare parte din economie fiind bazata pe el. Palmierii ce se inalta pe plajele si pe strazile care duc la ele ofera o imagine splendida. Desi, la prima vedere, pare a fi o zona de lux, preturile nu sunt chiar asa mari, in comparatie cu ceea ce este oferit. Mai mult decat atat, in La Serena se afla Observatorul European de Sud, deci, cei pasionati de astronomie pot vizita acest loc, aici aflandu-se unele dintre cele mai performante telescoape din intreaga planeta.

Climatul care predomina aceasta regiune este cel arid, iar temperatura medie anuala este de aproximativ 13 Celsius.

In La Serena se poate ajunge cu autobuzul (dupa ce ati ajuns in America de Sud cu vaporul sau avionul) sau pe cale aeriana, dupa ce ati efectuat o escala intr-unul dintre orasele din vestul Europei.

La Serena