Ghid turistic Osorno

Recomandat pentru: cazinou, istorie, vulcan, traditii, izvoare termale, shopping, peisaje

Despre Osorno

Unul dintre cele mai prospere orase din Sud Estul tarii Chil este Osorno. Acesta are o populatie de aproximativ 150.000 de locuitori si reprezinta un centru agricultural din regiunea in care se afla.

Osorno a fost fondat in anul 1553 de catre Imperiul Spaniol. Cu toate acestea, in doar jumatate de secol acesta a fost distrus de 2 ori, ultima data de catre populatia indigena Huilliche in anul 1603. Timp de 190 de ani, orasul a fost lasat in ruine, pentru ca, incepand cu data de 22 Noiembrie 1792, Osorno sa fie repopulat si reconstruit de catre Ambrosio O’Higgins. De-a lungul anilor, guvernul din aceasta regiune a invitat diferite natii, printre care si germani, pentru a promova cresterea numarului de locuitori. Asadar, in ziua azi, in Osorno se gasesc destule influente spaniole, germane si ale populatiei Huilliche.

Climatul care predomina aceasta regiune este cel oceanic, cu temperaturi medii anuale de aproximativ 18 grade Celsius. In aceasta zona, de obicei, iarna este mai calduroasa ca vara, cea mai mare temperatura inregistrata fiind in luna ianuarie, si anume de 36.1 grade Celsius, spre deosebire, de exemplu, de luna iulie, in care cea mai mare temperatura a fost de 20.2 grade Celsius.

Una dintre atractiile principale ale orasului este reprezentata de vulcanul Osorno. Acesta are o inaltime 2.652 metri si, cel mai important, este un vulcan activ. Chiar daca este unul dintre cei mai activi vulcani din America de Sud, acesta erupe, de obicei, intr-un mod efuziv, adica au loc curgeri lente de lava, eruptia fiind silentioasa. Vulcanul Osorno se afla pe un stratovulcan erodat de 250.000 de ani, in care craterul are un diametru de 6 kilometri. Prin urmare, acesta este unul dintre simbolurile orasului Osorno, el putand fi vazut din aproape orice punct din oras.

Un alt punct turistic din oras este reprezentat de raul Rahue, acesta traversand exact prin centrul orasului. De-a lungul lui, au fost amplasate diferite banci, in care va puteti relaxa, si parcuri, oferind, astfel, un aspect impresionant asupra centrului din Osorno.

Parcul National Puyehue este intr-adevar unul unic in Chile, fiind amplasat in Muntii Anzi, in apropierea orasului Osorno. Aici este o adevarata rezervatie naturala, de aproximativ 90.000 de hectare. Datorita privelistilor deosebite, oferite de raurile si imaginea de ansamblu a muntilor, acest parc este vizitat, anual, de catre 400.000 de turisti.

Pentru a ajunge in acest oras, este recomandat sa mergeti, mai intai, in Santiago, capitala tarii Chile, si, de acolo, sa luati un avion catre Osorno, durata de zbor fiind de aproximativ 2 ore.

Asadar, daca doriti sa va faceti o vacanta in Chile, acest oras trebuie vizitat, mai ales pentru imaginile deosebite oferite de vulcanul Osorno, dar si daca doriti un loc in care va puteti relaxa.

Osorno