Ghid turistic Puerto Montt

Recomandat pentru: vulcan, lac, izvoare termale, traditii, pinguini, shopping, peisaje

Despre Puerto Montt

Puerto Montt este un oras port din Sudul tarii Chile, cu o populatie de aproximativ 176.000 de locuitori. Acesta a devenit destul de important pentru Chile, deoarece, intre anii 1990 si 2000, era pe locul 2 din lume la productia de somon. Dar, din cauza crizei cu privire la productia de somon, de la sfarsitul anului 2000, economia acestui oras a scazut considerabil, el avand una dintre cele mai mari rate de somaj din Chile.

Orasul este unul dintre cele mai nou fondate, si anume pe 12 Februarie 1853, fiind populat, in mare parte, in acea perioada, de emigranti germani. Totusi, istoria este destul de insangerata, deoarece, in anul 1969, pe data de 4 Martie, dupa ce 90 de persoane au primit cate o casa intr-o zona nelocuita, acestia au fost ucisi, pe nedrept, cu sange rece, de catre autoritatile locale, pentru ii putea invinui cu o crima pe care nu au comis-o, astfel, fiind protejat un guvernator.

Clima din Puerto Montt este una de tip oceanica, in care rareori temperaturi ajung sub 0 grade Celsius si, totodata, mai mari de 20 de grade Celsius.

In ziua de azi, economia din acest oras este bazata pe agricultura, cresterea de vite si silvicultura. Desi criza in productia de somon a fost, treptat, depasita, orasul nu si-a revenit, inca, de la acea lovitura economica, dar, cu toate acestea, potentialul pe care il au este unul enorm.

Puerto Montt detine un aeroport intern, deci, pentru a ajunge aici, puteti fie lua un avion dintr-un oras din Chile, fie cu autobuzul.

Desi acest oras nu detine prea multe obiective turistice, fiind un oras nou fondat, plajele de pe acest teritoriu sunt stiute a fi unele dintre cele mai curate, multi turisti gasind in acest loc un adevarat prilej de meditare.

Puerto Montt