Ghid turistic Punta Arenas

Recomandat pentru: pinguini, ghetari, istorie, monumente, shopping, gastronomie, peisaje

Despre Punta Arenas

Unul dintre cele mai sudice orase din Chile este Punta Arenas. Acesta gazduieste peste 120.000 de locuitori. Desi a fost fondat relativ recent, si anume pe data de 18 Decembrie 1848, Punta Arenas a devenit, in scurt timp, foarte important din punct de vedere economic, pe la sfarsitul secolului al XIX-lea, datorita minelor de aur din zona si, totodata, a fermelor de oi. Mai mult decat atat, Punta Arenas este un oras foarte important din punct de vedere geo-politic, deoarece reprezinta un punct de trecere in accesarea Peninsulei Antarctica si se afla la Nord de Stramtoarea Magellan.

Desi exista dovezi ca spaniolii si-au facut o asezare in acest loc, in jurul anului 1584, acestia nu au construit un oras din cauza vremii nefavorabile, mancarea si apa fiind, astfel, greu de obtinut. Mai mult decat atat, asezarea a fost parasita rapid pentru ca se afla la o distanta foarte mare de celalalte porturi spaniole.

Intre anii 1890 si 1940, aceasta regiune a devenit cea mai importanta din lume in cresterea de oi. In ziua de azi, o mare parte din economie inca se bazeaza pe acest aspect, dar, totodata, si pe fluxul turistic, oamenii venind pe aceste meleaguri sa suprinda imaginile ce le sunt oferite, mai ales in apropierea stramtorii Magellan.

Totodata, in prezent, orasul are o alura moderna si, de-a lungul anilor, si-a dezvolta industria petroliera si, totodata, cea de carbune. Desi acestea sunt relativ mici, ele sunt suficiente pentru a ridica nivelul de trai in oras. Asadar, Punta Arenas este un loc trebuie vizitat, chiar daca, uneori, vremea este putin nefavorabila, din cauza climei semi-aride.

Punta Arenas