Despre Santiago

Chile, una dintre cele mai mari tari de coasta din intreaga lume, ofera unele imagini ce par a fi scoase din povesti si, totodata, o istorie si o cultura rar intalnita. Unul dintre orasele care pastreaza, si in ziua de azi, cultura deosebita a tarii, este capitala tarii Chile, Santiago. Acest oras este cel mai vechi fondat din Chile, si anume pe 12 Februarie 1541, cu o populatie de peste 5.500.000 de locuitori.

Santiago este recunoscut a fi cel mai dezvoltat oras din America de Sud si, fara indoiala, centrul politic, cultural si economic din Chile. Asa cum a fost cazul multor orase din America de Sud, Santiago a fost fondat de catre spanioli. Datorita pozitiei centrale pe care o are acest oras, el a reprezentat un punct important pentru Imperiul Spaniol. Datorita acestui fapt, incasii au incercat de nenumarate ori sa recupereze orasul de sub dominatia spaniola, dar, de fiecare data, acestia au esuat.

Anul in care Santiago a inceput sa devina un oras modern si industrializat a fost 1930. De atunci, capitala tarii Chile a crescut foarte mult din punct de vedere economic si cultural. De-a lungul anilor, acest oras a devenit unul dintre cele mai importante centre economice din America si cel mai important din America de Sud.

Din cauza cutremurele dese care au loc pe toata suprafata tarii Chile, foarte putine cladiri au ramas din timpul dominatiei Imperiului Spaniol. Una dintre cele mai vechi cladiri din Santiago este Biserica San Francisco. Aceasta a fost construita in anul 1586, dar a fost reconsolidata si reconstruita de-a lungul anilor, dar, totusi, pastrandu-si o mare parte dintre aspectele arhitecturale ale Evului Mediu. In ziua de azi, aceasta are rolul de muzeu colonial.

Un alt punct turistic important din Santiago este Casa Colorada, o casa coloniala construita in anul 1769 ce se afla in inima capitalei din Chile. In ziua de astazi, Casa Colorada gazduieste Muzeul National, aici gasindu-se o mare parte din istoria literara si culturala a tarii.

Fara indoiala, cel mai vizitat loc din Santiago este Plaza de Armas, in acest loc gasindu-se o mare parte dintre cladirile vechi ale orasului, cum ar fi Catedrala Metropolitana de Santiago, Cladirea Oficiului Postal, Palatul de la Real Audiencia de Santiago, si multe altele.

Cu toate acestea, daca sunteti un iubitor al noului stil arhitectural Art Deco, trebuie sa vizitati centrul financiar al orasului, acesta fiind impanzit de zgarie nori si de constructii deosebite contemporane.

Santiago