Ghid turistic Temuco

Recomandat pentru: vulcan, cazinou, gradina zoologica, monumente, ecoturism, shopping, gastronomie

Despre Temuco

Una dintre zonele in care populatia indigena a rezistat atacurilor efectuate de Imperiul Spaniol este cea in care afla orasul Temuco. Acesta a fost fondat in anul 1881 de catre armata din Chile si a crescut foarte rapid ca fiind unul dintre cele mai importante orase, datorita dezvoltarii rapide a agriculturii, silviculturii si a fermelor de vita.

Chiar daca, initial, a fost o asezare pentru armata, datorita pozitionarii sale centrale,Temuco a fost transformat rapid intr-un oras, ajungand in doar 20 de ani la o populatie de 17.000 de locuitori. In ziua de azi, aici traiesc peste 245.000 de locuitori. Aflandu-se intr-o tara de coasta cu un risc seismologic ridicat, Temuco a suferit, precum mai toate orasele din Chile, din cauza multor cutremure, cel mai puternic fiind in 2010, si anume de 8.8 grade pe scara Richter. Totusi, in doar 2 ani, majoritatea cladirilor au fost reconsolidate, iar orasul arata, in ziua de azi, la fel de viu precum era inainte de cutremur.

Climatul care predomina aceasta zona este cel mediteranean. Aici, temperatura rareori scade sub 0 grade Celsius, dar nici nu depaseste 16 – 17 grade Celsius.

Cea mai vizitata zona din Temuco este reprezentata de Alemania Avenue. Aici se pot gasi nenumarate muzee, restaurante, banci, sediul Crucii Rosii, si multe altele. De asemenea, recent, s-a deschis un hotel de 5 stele, cateva farmacii mari si supermarketuri, pentru a putea spori numarul de turisti care viziteaza Temuco.

Desi este un oras destul de dezvoltat, acesta nu dispune de un aeroport sau de o statie feroviara. Cu toate acestea, se poate ajunge, aici, cu autobuzul, din aproape orice oras din Chile, capitala Santiago fiind la 760 de kilometri distanta in Nord.

Temuco