Ghid turistic Vicuna

Recomandat pentru: relaxare, peisaje, alte atractii

Despre Vicuna

Vicuna, un oras fondat relativ recent, in anul 1821, pe 22 Februarie, se situeaza la Nord de capitala Santiago, la aproximativ 1000 de kilometri.

Acest oras gazduieste aproximativ 24.000 de persoane si este recunoscut international pentru productia sa coniac pisco, facut din struguri. Acest tip de coniac a fost conceput de catre spanioli in secolul al XVI-lea, ca fiind o alternativa pentru celebrul orujo.

Majoritatea economiei se bazeaza pe productia de struguri, fructe, legume si cereale. Pe alocuri, se afla unele ferme de oi, aceasta arie aflandu-se intr-o continua dezvoltare. Cu privire la economie lucru mai contribuie si faptul ca aici exista unul dintre cele mai importante observatoare din America de Sud, si anume Mamalluca, aceasta locatie fiind aleasa deaoarece, timp de aproximativ 300 de zile pe ani, cerul este senin. Observatorul Mamalluca poate fi vizitat in orice zi pe timpul zilei.

Un lucru care v-ar impresiona, cu siguranta, este acela ca zona este foarte linistita, calma, locuitorii sunt foarte primitori, iar peisajele din zona pot impresiona pe oricine viziteaza Vicuna.

Punctele turistice importante din aceasta zona sunt: „Piata cu copaci batrani” – care infatiseaza, in mare parte, statui din lemn si citate ale poetei Gabriela Mistral (premiul Nobel in literatura), Templul Conceperii Imaculate, Turnul Bauer, Muzeul Gabriela Mistral si Muzeul de Istorie.

Vicuna